Fotografia a facut inconjurul lumii. Povestea emotionanta din spatele imaginii

/ / Modificat: 2019-04-12
Fotografia a facut inconjurul lumii. Povestea emotionanta din spatele imaginii

Imaginea cu o fetita honduriana care plange in timp ce mama ei este perchezitionata de un agent al politiei de frontiera americana a emotionat o lume intreaga si a fost aleasa "fotografia anului" in cadrul World Press Photo.

Imaginea a fost realizata in iunie 2018 de John Moore, fotograf al agentiei Getty si o arata pe Sandra Sanchez si pe fiica ei Yanela in momentul in care sunt retinute de politisti, dupa ce au traversat ilegal frontiera dintre Statele Unite si Mexic, potrivit AFP, citata de News.ro.

"Se citea frica pe fetele lor"

fetita2

Juriul a estimat ca aceasta imagine, care a facut inconjurul lumii, ilustreaza "o altfel de violenta, care este psihologica".

"Puteam vedea frica pe fetele lor, in ochii lor", a marturisit fotograful pentru un post de radio american.

fetita

El a povestit ca a realizat fotografia in momentul in care Sandra Sanchez si-a lasat fetita din brate pentru a putea fi perchezitionata. Atunci copilul a inceput sa planga.

"Am pus un genunchi in pamant si aveam foarte putin timp la dispozitie inainte ca acest moment sa ia sfarsit. A fost pentru mine posibilitatea de a arata o imagine a umanitatii care, de cele mai multe ori, nu apare decat in statistici", a povestit fotograful in vrsta de 51 de ani, care realizeaza fotoreportaje la frontiera SUA cu Mexic de mai multe zeci de ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fotografie Poveste

Articole recomandate

Citeste si despre