Fetita nou nascuta ingropata de vie in tara in care mamele isi doresc sa nasca doar baieti

/ / Modificat: 2019-10-14
Fetita nou nascuta ingropata de vie in tara in care mamele isi doresc sa nasca doar baieti

O fetita nou nascuta a fost descoperita ingropata de vie in nordul Indiei. Seful politiei locale a declarat ca micuta a fost gasita de un satean care isi ingropa propriul copil care murise la nastere.

Fetita a fost gasita intr-o groapa adanca de 90 de centimetri, fiind dusa de urgenta la spital unde se recupereaza, potrivit BBC NEWS.

Politia investigheaza incidentul. "Incercam sa-i identificam pe parintii bebelusului, dar suspectam ca acest incident s-a petrecut cu stiinta lor." Potrivit politiei, micuta a fost descoperita intamplator: "In timp ce sapau un mormant pentru fiica lor decedata au gasit fetita, vie, intr-o lada mica."

Fetitele, discriminate in India

Dezechilibrul de gen din India este unul dintre cele mai grave din lume. Femeile sunt adesea discriminate social si fetele sunt considerate o povara financiara, in special in comunitatile sarace.

ONG-urile sustin ca din cauza preferintei pentru copiii baieti, indienii ajung deseori sa-si omoare fetitele nou nascute. In ultimii ani, fetele nedorite sunt avortate in clinici ilegale, dupa ecografia de determinare a sexului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita india Discriminare copii Fetita india Fetita india

Articole recomandate

Citeste si despre