Boala ciudata care afecteaza tot mai multi copii din India. Autoritatile sunt in alerta

/ / Modificat: 2021-09-03
Boala ciudata care afecteaza tot mai multi copii din India. Autoritatile sunt in alerta

Tot mai multi copii din India ajung la spital cu o febra foarte mare si transpiratii puternice. Multi dintre micuti au acuzat dureri articulare, dureri de cap, deshidratare si greata. Totodata, in unele cazuri, copiii au prezentat eruptii cutanate pe picioare si pe brate. 

Cel mai grav este insa faptul ca 50 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza febrei, iar alte cateva sute sunt internate in spitale. Niciunul dintre morti nu avea Covid-19, relateaza BBC.

Ce au aflat pana acum medicii despre aceasta febra misterioasa 

Medicii din cele mai afectate districte - Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj si Firozabad - cred ca este vorba despre dengue, o infectie virala transmisa de tantari, ar putea fi principala cauza a deceselor.

Ei spun ca multi dintre pacienti au fost dusi la spital cu numar mic de trombocite - o componenta a sangelui care ajuta la formarea cheagurilor - caracteristica unei forme severe de dengue.

„Pacientii din spitale, in special copiii, mor foarte repede”, spune dr. Neeta Kulshrestha, cel mai inalt oficial din Sanatate din districtul Firozabad, unde 40 de persoane, inclusiv 32 de copii, au murit in ultima saptamana.

Transmisa de tantarii femele, dengue este o boala tropicala prezenta in India de sute de ani. Exista patru virusuri care provoaca dengue, iar copiii sunt de pana la cinci ori mai expusi riscului de deces la a doua infectie.

Taguri Boala copii Boala copii Fetita india

Articole recomandate

Citeste si despre