Fetita de 10 ani, abuzata si insarcinata, obligata sa mearga in alt stat pentru a face avort, dupa ce acesta a fost interzis in statul ei

/ / Modificat: 2022-07-02
Fetita de 10 ani, abuzata si insarcinata, obligata sa mearga in alt stat pentru a face avort, dupa ce acesta a fost interzis in statul ei

Legea impotriva avorturilor din SUA face victime. Un caz revoltator a fost facut public dupa ce mai multe state au interzis avortul.

O fetita de doar 10 ani a fost nevoita sa mearga intr-un alt stat, in Indiana, pentru a putea face avort. Fetita a fost victima unui abuz.

Aceasta locuieste in Ohio, stat unde avorturile au fost interzise dupa ce Curtea Suprema a anulat dreptul constitutional la avort. 

 Dr. Caitlin Bernard, medic ginecolog din Indianapolis,  a declarat pentru Indianapolis Star ca la doar trei zile dupa ce dreptul federal la avort a fost anulat, a primit un apel de la un coleg din Ohio, medic care trateaza cazuri de copii abuzati, care i-a cerut ajutorul. Fata de 10 ani era pacienta sa, iar in Ohio nu mai putea face avort. Si in Indiana se vor schimba regulile in viitoarul apropiat, insa pentru moment avorturile sunt permise aici.

„Este greu de imaginat ca in doar cateva saptamani nu vom avea capacitatea de a oferi aceasta ingrijire”, a declarat Bernard, care a acceptat sa ajute fata de 10 ani.

Femeile care avorteaza pot face inchisoare

Daca acum femeile pot merge in alte state pentru a face avort, nu acelasi lucru poate fi valabil si in viitor.

Presedintele Americii, Joe Biden, a declarat vineri ca este posibil ca autoritatile unor state sa incerce sa aresteze femeile care merg sa faca avort in alt stat. 

Pana in prezent avortul este interzis (sau restrictionat – avand ca exceptii abuzurile sau incesturile) in 14 state republicane.

“Oamenii vor fi socati cand se va incerca arestarea primei femei pentru ca a iesit din statul unde domiciliaza pentru a avorta in alta parte”.

Si presupun ca oamenii nu cred ca se va intampla. Dar se va intampla, si va transmite intregii tari ca aceasta este o problema uriasa care va merge mai departe, adica le vor fi afectate si alte drepturi de baza”, a mai spus Biden, potrivit digi24.ro.

FOTO: politico.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abuz sexual copii Fetita insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre