O fetita de 12 ani din Tulcea a ramas insarcinata „dintr-o joaca”, in vacanta de vara

/ / Modificat: 2023-09-24
O fetita de 12 ani din Tulcea a ramas insarcinata „dintr-o joaca”, in vacanta de vara

O fetita de 12 ani, dintr-un sat din Tulcea, a ramas insarcinata in vacanta de vara, dupa ce a intretinut relatii sexuale „in joaca”. Cel putin asa ar justifica situatia mama ei.

Potrivit observatorulph.ro, fata a plecat in vizita la niste rude din alt sat, unde a intalnit un tanar de 16 ani, cu care a intretinut relatii sexuale. Mama copilei spune ca fiica ei nu stia ce face; a crezut ca se joaca.

Fata, eleva in clasa a patra, a mers luni intregi la scoala fara ca cineva sa banuiasca ceva. Abia dupa ce sarcina a atins pragul de cinci luni, copila nu a mai putut evita privirile suspicioase ale celor din jur, iar apoi, de rusine, nici nu s-a mai dus la scoala.

„Eu, cand am aflat, m-am dus si n-am mai fost om toata saptamana. Eu raman totusi la cei sapte ani de acasa si la implicarea familiei”, a declarat invatatoarea micutei.

Povestea a ajuns si la urechile autoritatilor din Agighiol, unde familia se mutase de cateva luni.

„Nu sunt foarte deschisi parintii, mama copilului si concubinul. Eu am incercat personal sa vorbesc cu fetita. Nu am reusit, a refuzat sa vorbeasca”, a declarat Maria Lenta, primarul Valea Nucarilor.

Baiatului cu care fata a ramas insarcinata i s-a intocmit dosar penal si este anchetat pentru infractiunea de act sexual cu un minor. Intre timp, fenomenul mamelor minore nu mai surprinde pe nimeni in judet, unde, doar anul acesta, 18 copile au devenit mame.

„Apar destul de frecvent la varste intre 14-15 ani. Pe luna, se prezinta cate un caz, doua cazuri", a declarat Ion Sterie - medic ginecolog.

Intre timp, educatia sexuala continua sa fie subiect de controversa, iar de consiliere psihologica nici macar nu se vorbeste.

„Este o varsta foarte frageda, cand nu este pregatit copilul din punct de vedere psiho-sexual, are foarte putine informatii, ceea ce ii genereaza o stare de anxietate, de teama, de frica a ceea ce va urma", a declarat Daniela Vasile, psiholog.

Romania ramane tara din UE cu cele mai multe mame minore. Potrivit Institutului National de Statistica, amul trecut au devenit mame 687 de fete sub 15 ani. Principala cauza? Lipsa educatiei! Trei din 10 mame minore abandoneaza scoala, inca din ciclul primar. Majoritatea locuiesc in zone defavorizate si provin din familii numeroase.

  • Surse: observatornews.ro, observatorulph.ro, digi24.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita insarcinata Mama minora

Articole recomandate

Citeste si despre