Un antrenor de inot de la Clubul Sportiv Dinamo din Bucuresti a abuzat o fetita de 7 ani in timpul lectiilor

/ / Modificat: 2024-02-14
Un antrenor de inot de la Clubul Sportiv Dinamo din Bucuresti a abuzat o fetita de 7 ani in timpul lectiilor

 

Detalii socante! Un antrenor de inot de la Clubul Sportiv Dinamo din Bucuresti a fost retinut, dupa ce ar fi abuzat sexual o fetita de 7 ani in timpul lectiilor. Reprezentantii Clubului Dinamo au declarat ca au pus la dispozitia anchetatorilor imagini inregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului. De asemenea, contractul cu instructorul acuzat de viol a fost reziliat. 

Conform Politiei Capitalei, este vorba despre un tanar in varsta de 20 de ani, antrenor de inot, retinut pentru infractiunea de viol in forma agravata.

Ancheta a fost demarata de oamenii legii dupa ce in data de 13 februarie, in jurul orei 20.30, o femeie a facut plangere ca fiica ei in varsta de 7 ani ar fi fost violata de instructorul de inot de la un club sportiv din sectorul 2. 

„Din cercetari, s-a stabilit ca la momentul comiterii faptei acesta se afla in timpul programului de lucru”, precizeaza Politia intr-un comunicat de presa.

Instructorul a fost dus la audieri, ulterior fiind retinut pentru 24 de ore, iar in acest caz cercetarile sunt continuate de catre Sectia 6 Politie, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 2.

Reactia Clubului Dinamo 

„Repudiem cu fermitate si condamnam orice forma de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat”, a transmis Clubul Sportiv Dinamo, conform ProSport.

1. Rezilierea Contractului: Am incetat orice forma de colaborare cu persoana in cauza, interzicandu-i astfel orice posibilitate de a interactiona cu minorii din cadrul clubului nostru, fie ca acestia sunt sportivi de performanta sau amatori.

2. Certificat de Integritate Comportamentala: Vom solicita intregului personal prezentarea unui certificat care atesta integritatea comportamentala, asigurandu-ne astfel de aderarea la cele mai inalte standarde etice.

3. Educatie si Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii nostri, concentrandu-ne pe deontologia, etica si conduita profesionala adecvata in relatia cu minorii si persoanele vulnerabile, precum si cu familiile acestora.

4. Analize si Diagnoze Organizationale: prin Compartimentul nostru de Analiza Psihologica, vom demara o evaluare aprofundata a Academiei de Inot si vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului.

„Suntem dedicati asigurarii unui mediu sigur si propice pentru toti sportivii nostri, indiferent daca practica sportul la nivel amator sau profesionist. Masurile luate reflecta angajamentul nostru catre binele si protectia comunitatii noastre sportive. De asemenea, dorim sa reiteram ca, inca de la deschiderea sectiei de inot, am oferit parintilor posibilitatea de a asista la antrenamente, promovand astfel o cultura de transparenta si siguranta. Incurajam continuarea acestei practici, reafirmand deschiderea noastra catre orice sugestii sau preocupari din partea parintilor si a sportivilor”, a mai transmis clubul sportiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abuz copii Abuz sexual copii Hartuire copii

Articole recomandate

Citeste si despre