„Fetelor, cum va suporta sotii vostri acasa? Ca vorbiti cam mult“ - secretar de stat de la Ministerul Educatiei catre reprezentantele unei asociatii

/ / Modificat: 2023-09-27
„Fetelor, cum va suporta sotii vostri acasa? Ca vorbiti cam mult“ - secretar de stat de la Ministerul Educatiei catre reprezentantele unei asociatii

Reprezentantele unei asociatii de educatie digitala au plecat cu un gust amar de la intalnirea cu un secretar de stat din Ministerul Educatiei. In loc sa fie luate in serios, au fost „masurate din cap pana-n picioare” si intampinate cu replici precum „Mai, fetelor, cum va suporta sotii vostri acasa? Ca vorbiti cam mult”.

Potrivit Edupedu.ro, Mariuca Mihailescu si Andra Carbunaru, membre ale Asociatiei Bigger Picture si initiatoarele proiectului EDUboost, care prezinta copiilor in mod usor de inteles informatii despre sustenabilitate, au povestit despre cum au intampinat piedici atunci cand au prezentat proiectul lor Ministerului Educatiei.

„Ne-a masurat din cap pana in picioare si ne-a spus: „mai, fetelor, cum va suporta sotii vostri acasa? Ca vorbiti cam mult”. Si tot felul de intamplari de genul acesta. Nu e in regula ca suntem la mana unor oameni care, hai sa spunem ca uneori profita de functia si de placuta aceea de pe biroul lor. Dar voi intelegeti ce inseamna cateodata ca trebuie sa treci prin asta ca sa ai un scop atins”, au povestit membrele Asociatiei Bigger Picture, la scurt timp dupa ce au primit premiul special de impact social la categoria Protectie de mediu, in carul Galei Societatii Civile de la Ateneul Roman.

Mariuca-Mihailescu-Eduboost

Relatarea lor a venit imediat dupa ce, mai devreme, pe scena, reprezentantele organizatiei IELE Sanziene care au reusit sa aduca absorbante gratuite in mai multe scoli din Capitala, premiate pentru impact social la categoria Comportament civic si Participare publica, au povestit cum au avut de explicat aceluiasi secretar de stat din Educatie ce inseamna egalitatea de gen.

Potrivit Edupedu.ro, atunci cand au mers la sediul Ministerului Educatiei sa discute cu reprezentantii institutiei despre programul lor si despre petitia pentru accesul elevelor la absorbante, semnata atunci de mii de oameni, s-au lovit de replici precum: „Bine, dar cu baietii ce facem? Le dam si lor lame de ras?”.

„A trebuit in momentul acela sa explic ce inseamna egalitatea de gen unui barbat aflat intr-o functie foarte importanta”, au mentionat tinerele de la IELE.

  • Surse: edupedu.ro
  • Foto: Facebook, Wikipedia\ Britchi Mirela

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vorbire Secretar de stat

Articole recomandate

Citeste si despre