Raed Arafat: Angajatii care pot lucra de acasa ar fi bine sa o faca si dupa 15 mai. Va fi un set de reguli

/ / Modificat: 2020-04-27
Raed Arafat: Angajatii care pot lucra de acasa ar fi bine sa o faca si dupa 15 mai. Va fi un set de reguli

Masurile pentru prevenirea raspandirii coronavirusului se vor relaxa incepand de pe 15 mai.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat ca va exista un set de reguli care vor trebui respectate in mijloacele de transport in comun, in companii, in cabinetele stomatologice si alte locatii.

"Se lucreaza pe mai multe documente. Unul dintre aspectele abordate a fost cel al recomandarilor pentru diferite locatii. Spre exemplu, birourile open space la companii trebuie sa aiba niste reguli. Vor veni recomandari pe linia INSP. Transportul in comun va trebui sa aiba niste reguli," a spus Raed Arafat.

Angajatii care pot lucra acasa sa nu revina la birouri dupa 15 mai

Un alt scenariu care s-ar putea aplica incepand de pe 15 mai este ca unii angajati sa lucreze in continuare de acasa. 

"Decalarea programului de lucru si pastrarea unui numar de oameni sa lucreze de acasa, daca se poate - acestea sunt reguli care pot continua si care sunt fezabile. Cand incep unele masuri de relaxare, responsabilitatea se transfera si catre omul de rand, catre populatie.

Vor fi masuri care sa previna o crestere brusca a numarului de cazuri. Ai nevoie de reguli pentru cabinetele de stomatologie, pentru frizerii, pentru cosmetica. Nu poti sa le tii inchise la nesfarsit, dar sub o forma noua. Spre exemplu, sa nu aiba zona de asteptare. Te programezi si te duci direct acolo, nu stai sa astepti," a adaugat Raed Arafat, la emisiunea "Punctul de Intalnire" de la Antena 3.

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Reguli Angajati Secretar de stat

Articole recomandate

Citeste si despre