Exercitiul de clasa a II-a care le-a dat mari batai de cap elevilor la Simularea pentru Evaluarea Nationala

/ / Modificat: 2024-02-25
Exercitiul de clasa a II-a care le-a dat mari batai de cap elevilor la Simularea pentru Evaluarea Nationala

 

 

Un exercitiu de clasa a II-a le-a dat mari batai de cap elevilor care au sustinut Simularea la Evaluarea Nationala la matematica. 

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, 1 elev din 5 nu a stiut cum sa rezolve acest exercitiu privind ordinea operatiilor. 

Mai exact, este vorba despre punctul 1 de la subiectul I. Potrivit programei scolare, ordinea operatiilor este predata incepand cu clasa a II-a.

Incercuieste litera corespunzatoare raspunsului corect:

Rezultatul calculului 52 – 2 × (25 – 5) este:

a. 12

Potrivit programei scolare, aprobata prin ordin de ministru nr. 3418, ordinea operatiilor se invata incepand cu clasa a II-a.

Reamintim ca rezultatele la simularea pentru Evaluarea Nationala au fost dezastruoase. Aproape 60% din elevi nu au reusit sa ia nota 5 la matematica. Doar 91 de elevi au luat nota 10. 

Trei din patru elevi de clasa a VIII-a nu au obtinut niciun punct la ultimul item al subiectului III, de geometrie, la simularea Evaluarii Nationale 2024. La acest subiect, mai putin de 1% au luat punctaj maxim.

Pentru ca anul acesta lucrarile au fost corectate digital printr-o platforma, este prima oara cand ministerul a transmis date detaliate despre rezolvarea subiectelor. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simulare evaluare nationala

Articole recomandate

Citeste si despre