Este OFICIAL! Starea de urgenta NU se mai prelungeste dupa 15 mai. ANUNTUL lui Klaus Iohannis

/ / Modificat: 2020-05-04
Este OFICIAL! Starea de urgenta NU se mai prelungeste dupa 15 mai. ANUNTUL lui Klaus Iohannis

14 mai va fi ultima zi de stare de urgenta. Incepand cu data de 15 mai, Romania va intra in starea de alerta. Este anuntul facut de presedintele Klaus Iohannis.

"Dupa 15 mai nu se mai prelunngeste satrea de urgenta. Ea va fi inlocuita cu starea de alerta, pentru ca suntem in plina epidemie de COVID. Aceasta stare de alerta este prevazuta de legislatia specifica care clarifica cum se actioneaza in situatia unei epidemii," a spus Klaus Iohannis.

Pe perioada starii de alerta, se vor schimba cateva lucruri si se vor relaxa unele masuri.

Cetatenii se pot misca in interiorul localitatii, ori de cate ori este nevoie, fara declaratia pe propria raspundere.

"Relaxarea sa va face pas cu pas. Urmatorul calup de masuri se va lua la inceputul lunii iunie," a precizat presedintele.

Presedintele a mai anuntat ca din 15 mai se vor deschide muzeele, saloanele de infrumusetare si frizeriile, dar si cabinetele stomatologice, cu masuri sporite de igiena si cu pastrarea distantarii sociale. 

Deplasarile in afara localitatii vor fi in continuare restrictionate, ca cateva exceptii. Se poate parasi localitatea doar in interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sport individual. Dar ramane restrictia prin care sunt interzise intalnirile cu mai mult de trei persoane.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Klaus iojannis Stare de urgenta Stare de alerta

Articole recomandate

Citeste si despre