Raed Arafat atrage ATENTIA: "Daca nu respectam regulile pana pe 15 mai, vom impune alte masuri"

/ / Modificat: 2020-04-30
Raed Arafat atrage ATENTIA:

Cu doua saptamani inainte de expirarea starii de urgenta, secretarul de Stat, Raed Arafat, a AVERTIZATca nerespectarea masurilor impuse pana pe data de 15 mai ar putea atrage alte restrictii din partea autoritatilor. 

"Din 15 mai incepem sa relaxam masurile gadual. Noi nu mai rabdam doua saptamani fara anumite activitati, totul din 15 mai ar putea sa scape de sub control. Nu zice nimeni sa nu se deschida teatrele, restaurantele, dar trebuie cu anumite masuri si nu acum. La acest moment trebuie sa respectam regulile pentru doua saptamani, daca nu vom fi nevoiti sa impune si alte masuri, am putea ajunge mult mai rau, cu bolnavi multi la ATI. Regulile de contact toate trebuie respectate," a declarat Raed Arafat la Antena 3.

"NU suntem in acesta scadere"

Un studiu arata ca peste 99% dintre cazurile de coronavirus din Romania vor disparea pe 18 iunie. Documentul mai arata ca varful a fost pe 19 aprilie. Raed Arafat spune ca in acest moment nu este nimic cert.

"Eu nu pot sa spun nimic. Nu cred ca suntem in aceasta scadere. Parerea epidemilogilor nu e asa. Noi avem acum ba 360 de cazui, ba 290. Nu suntem inca intr-o scadere. Trebuie analziate cazurile active, cazurile vindecate. Suntem intr-o faza stabila, dar nu cea in care sa spunem ca suntem intr-un trend descrescator.  Speram sa atingem acest prag peste doua saptamani. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Reguli Stare de urgenta

Articole recomandate

Citeste si despre