Este lege. In Franta, palmuitul copilului a devenit interzis. Ce li se mai impune parintilor

/ / Modificat: 2019-07-04
Este lege. In Franta, palmuitul copilului a devenit interzis. Ce li se mai impune parintilor

Senatul din Franta a interzis prin lege corectiile fizice aplicate copiilor in scop educativ. Este vorba despre ciupituri, palme, muscaturi, tipete sau insulte.

De asemenea, noua lege franceza interzice sa sperii un copil, sa-l ameninti sau sa lasi un bebelus sa planga singur.

Astfel, a fost abrogat un articol din Codul Civil, ce data de mai bine de 200 de ani, din secolul 19, prin care admitea "dreptul de a-l corecta fizic" pe copil si pe care parintii francezi il invocau in instanta la nevoie.

"Esenta acestei legi, justificarea ei, ceea ce trebuie sa scoata in evidenta este revelatia ca violenta nu este niciodata raspunsul", spune Olivier Paccaud, senator francez, potrivit Digi24.

"Violenta este adesea sinonima cu slabiciunea si esecul"

Potrivit datelor, 85% dintre parintii francezi recunosc ca le-au mai dat cate o palma copiilor, iar mai bine de jumatate dintre francezi si-ar fi batut copii inainte ca acestia sa fii implinit doi ani.

"A fi parinte este extrem de dificil. Violenta este adesea sinonima cu slabiciunea si esecul, pentru ca nu avem rabdarea, pentru ca nu ne gasim cuvintele," mai precizeaza senatorul francez.

In Codul Civil, noua lege va stipula faptul ca "autoritatea parentala se exerseaza fara violente fizice sau psihologice". Textul va fi citit cuplurilor in timpul casatoriei la primarie si va fi tiparit si pe carnetul de sanatate al copilului.

Norma nu prevede si sanctiuni pentru parintii care nu o respecta, dar maltratarea copiilor este pedepsita in Franta cu pana la 20 de ani inchisoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege violenta

Articole recomandate

Citeste si despre