Elevii de gimnaziu din Sectorul 2 al Capitalei ar putea fi testati de COVID-19

/ / Modificat: 2020-04-14
Elevii de gimnaziu din Sectorul 2 al Capitalei ar putea fi testati de COVID-19

Elevii de gimnaziu din Sectorul 2 al Capitalei vor fi testati pentru COVID-19. Mai multi parinti au spus ca au primit  mesaje prin care erau invitati sa isi inscrie copiii pentru a face testul. 

Presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preunivesitar, Iulian Cristache, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care spune ca l-a primit in acest sens.

"Stimati parinti, Primaria Municipiului Bucuresti demareaza o campanie de TESTARE COVID- 19 a elevilor de gimnaziu din sect.2. Parintii care doresc sa isi testeze copilul vor trimite dirigintelui pana maine urmatoarele date: Nume elev, Varsta; clasa; scoala; adresa de locuinta; nume tutore; telefon de contact parinte. Parintii vor fi contactati telefonic ulterior de catre persoanele autorizate pentru a li se oferi toate informatiile referitoare la aceasta actiune," este mesajul postat de Iulian Cristache.

In sectorul 2 sunt 78 de scoli de stat, asa ca mii de elevi ar urma sa fie testati, daca parintii isi dau acordul.

Vor fi testati si copii din alte sectoare

Testarea copiilor va avea loc si in alte sectoare al Capitalei, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, contactati de Digi24.

Reprezentanti ai Primariei Sectorului 6 au cerut date de la ISMB referitoare la copiii inscrisi in acest sector. Inspectoratul a refuzat insa sa furnizeze astfel de date, avand in vedere caracterul lor personal.

Primaria Capitalei anunta in urma cu doua saptamani testarea unui esantion de 10.000 de bucuresteni, dar programul nu este asumat de Ministerul Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elevi gimnaziu Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre