Ce nu trebuie sa faca elevii cu 24 de ore inainte de examene pentru a-si creste randamentul

/ / Modificat: 2023-05-17
Ce nu trebuie sa faca elevii cu 24 de ore inainte de examene pentru a-si creste randamentul

Mai e foarte putin, iar elevii de clasa a VIII-a si elevii de clasa a XII-a vor sustine examene importante, Evaluarea Nationala si Bacalaureatul. Afla de mai jos ce nu ar trebui sa faca elevii cu 24 de ore inainte de examene pentru a-si creste randamentul.

Examenele de Bacalaureat 2023 au loc in perioada 12 mai - 29 iunie. Cele de la Evaluarea Nationala intre 19 si 22 iunie. Elevii au emotii inaintea fiecarui examen, dar sunt lucruri firesti.

Ce sa nu faca elevii cu 24 de ore inainte de examene

Daca urmeaza sa sustii Evaluarea Nationala sau Bacalaureatul afla cu este foarte important pentru creier sa-i acorzi cateva ore in care sa te detasezi de tot ce inseamna examen. Nu sari peste mese din cauza emotiilor sau pentru ca vrei sa studiezi mai mult.

Trebuie sa intelegi ca emotiile sunt constructive, ele mentinandu-te alert si focusat. Este important sa te hidratezi si sa te hranesti corespunzator inainte de fiecare examen.

Incearca sa te odihnesti suficient in noaptea de dinaintea examenului. Printre efectele negative ale lipsei somnului se numara scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei, starea de rau si dimunarea puterii de concentrare in timpul examenului.

Nu bea cafea in ultimele 24 de ore inainte de examen. Cafeaua nu va face altceva decat sa te tina treaz. In plus, cofeina iti va amplifica semnificativ starea de anxietate.

Trucuri care pot creste randamentul in ziua examenului

Prima jumatate de ora din examen este despre emotii greu de stapanit. Uite cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti cresti randamentul in timpul examenului:

  • pregateste-ti cu o seara inainte tot ceea ce e necesar la examen: haine, CI-ul (daca e cazul), pixuri (neaparat de aceeasi culoare).
  • in dimineata zilei de examen nu sari peste micul dejun si hidrateaza-te corespunzator. Banana este un aliment recomandat de specialisti in ziua de examen.
  • cu 30 de minute inainte de examen, momentul in care emotiile ating un nivel ridicat, incearca sa te inconjori de colegi curajosi si sa eviti contactul cu cei emotivi.
  • cu 10 minute inainte de examen incearca sa ajungi la starea de focus si sa diminuezi emotiile.

FOTO: digi24.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examenul de bacalaureat Elevi gimnaziu Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre