Educatoare inregistrata cand povestea cum face afaceri pe banii parintilor si cum jignea copiii

/ / Modificat: 2023-07-11
Educatoare inregistrata cand povestea cum face afaceri pe banii parintilor si cum jignea copiii

Intr-o gradinita de stat din Bucuresti, educatoarele fac afaceri pe banii parintilor si, pe deasupra, tipa si ii jignesc pe cei mici. Asta reiese din inregistrarile obtinute de reporterii Observator.

"Vino incoace! Misca-te in clasa, ca te crap", "Mainile la spate, toata lumea, hai!" Asa se face educatie la o gradinita din Capitala.

Cea care tipa este aceeasi educatoare care a fost inregistrata in timp ce le explica colegelor sale cum se fac bani din activitatile extrascolare.

"Imi cumpar eu tigari din banii mei in excursie? A luat toti banii si noua ne-a dat sus, la Trei Brazi, o inghetata? Pai, pentru mine 12 milioane venite in luna mai, pentru mine e mana cereasca si tu stii lucrul asta. Mai pun un milion si imi achit o chirie", le spunea educatoarea colegelor sale.

Parintii sunt mai revoltati de modul in care sunt tratati copiii decat de faptul ca platesc o excursie supraevaluata chiar si de sase ori.

Educatoarea respinge acuzatiile

"Hai sa fim seriosi, nu sunt doar eu in inregistrarea asta. Nu am facut nimic, nu am plecat cu banii nimanui din gradinita asta, da? Nu sunt afaceri. Noi iesim cu copiii, noul curriculum ne zice iesiti cu copiii. Pe banii cui? Din salariul meu?" a reactionat educatoarea.

Inspectorii scolari au deschis doua anchete care o vizeaza pe educatoare. Daca va fi gasita vinovata risca sa fie data afara din gradinita, dar nu si din sistem.

Actiunea se ramifica in doua directii. O directie pe partea de audit si o alta directie legata de comportamentul profesional al doamnei educatoare, a spus Marina Manea, purtator de cuvant ISMB.

7 directori in 8 ani

Afacerile ilegale pe banii parintilor ar fi o "traditie" in unitatea de invatamant, in ultimii opt ani fiind schimbati sapte directori. Ultimul dintre ei a fost prins de inspectori ca folosea banii copiilor in scopuri personale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatoare Gradinita

Articole recomandate

Citeste si despre