Ecaterina Andronescu, solutii pentru elevii fara internet: "Fise luate de parinti de la scoala"

/ / Modificat: 2020-04-27
Ecaterina Andronescu, solutii pentru elevii fara internet:

"Este nevoie de reglementarea cat mai urgenta a situatiei din invatamantul preuniversitar, pentru a se incheia anul scolar," este de parere fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu. 

Aceasta a afirmat ca lipsa a unor reguli clare afecteaza atat profesorii, cat si parintii si elevii.

Reactia fostului ministru vine in contextul in care Ministerul Educatiei a dat un ordin care reglementeaza obligatia elevilor de a lua parte la cursuri online, desi "sute de mii de elevi nu au acces la instrumente digitale sau la internet," asa cum arata Consiliul National al Elevilor.

"Sunt elevi si profesori care nu au acces la tehnologie. Sunt si situatii in care scolile au acces la tehnologie, profesorii stiu sa utilizeze aceste parghii, dar nu pot sa isi faca propriile regulamente, din pacate.

De la inceput Ministerul Educatiei trebuia sa elaboreze o metodologie, in care sa explice, pentru fiecare situatie in parte, cum trebuie sa procedeze," a declarat Ecaterina Andronescu intr-un interviu pentru Libertatea.

Fise pentru elevi luate de la scoala de parinti si recapitulari

Fostul ministru a facut referire la elevii din mediul rural care nu au acces la internet si nu pot participa la cursurile online.

"Pentru cei care nu au acces, eu as fi vazut ca Ministerul Educatiei sa fi stabilit clar niste reguli. De exemplu, explicatiile de la lectii puteau fi scrise, ar fi putut ajunge la scoala, unde fiecare are un mijloc de multiplicare si in felul acesta s-ar fi putut transfera aceste fise catre elevi, cu microbuzul, prin intermediul parintilor, care puteau face un drum pana la scoala. Deci, existau solutii pentru a nu abandona dialogul cu acesti copii aflati in situatia de risc," a adaugat Ecaterina Andronescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Internet

Articole recomandate

Citeste si despre