Dupa cazul vloggerului "Colo," un deputat cere cresterea pedepselor pentru viol si act sexual cu un minor

/ / Modificat: 2020-06-12
Dupa cazul vloggerului

Un deputat a depus in Parlament un proiect de lege care majoreaza toate pedepsele pentru infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale, scrie Libertatea.

Reactia parlamentarului a venit dupa cazul vloggerului Alexandru Balan "Colo," acuzat pentru instigare la viol contra unor minore. 

Deputatul Ion Dirzu spune ca a vazut in aceste zile tot felul de "influenceri" care promoveaza violarea si agresarea sexuala a minorilor. 

"Am vazut in ultimii ani femei și copii violati si traumatizati pe viata. Am vazut cu totii cum violatori si hartuitori dovediti scapa de inchisoare din cauza legii penale prea favorabile," afirma Ion Dirzu.

In noua propunerea legislativa nu mai apare obligativitatea plangerii prealabile, dar se cere marirea pedepselor la infractiunile contra libertatii si integritatii sexuale.

Ce prevede proiectul de lege

Limitele pedepselor la viol vor crește de la 3, respectiv 10 ani, in prezent, la 6, respectiv 12 ani. Daca violul a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa va fi inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. 

Pentru infractiunea de act sexual cu un minor se poate ajunge la pedepse de pana la 20 de ani, fata de 5 ani maximum, cat e in prezent. 

La hartuire sexuala, s-a marit pedeapsa maxima de la un an la 10 ani

"Trebuie sa ne oprim din comportamente barbare, necrestine si inumane. Oricine care va mai promova sau savarsi infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale trebuie sa stie ca va lua ani grei de inchisoare! Lumea se schimba intr-un ritm alert, din pacate, negativ, iar statul trebuie sa ia masuri urgente si puternice pentru contracararea noilor amenintari," a subliniat deputatul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viol

Articole recomandate

Citeste si despre