Directoarea Scolii Nicolae Titulescu, prima reactie dupa ce un elev a fost violat de doua ori: "Am considerat oportun sa existe discretie"

/ / Modificat: 2024-03-04
Directoarea Scolii Nicolae Titulescu, prima reactie dupa ce un elev a fost violat de doua ori:

 

Directoarea Scolii Nicolae Titulescu din Bucuresti, unde a izbucnit un adevarat scandal dupa ce un elev de clasa primara a fost violat de doua ori de colegii sai in baia scolii, a facut primele declaratii despre aceste incidente, dar si despre acuzatiile care i le aduc parintii. 

Aceasta a marturisit ca a luat toate masurile necesare legale si ca a ales sa nu faca public acest caz deoarece a considerat ca este nevoie de discretie. 

"Au fost luate toate masurile necesare"

 „Au fost luate toate masurile necesare, in conformitate cu procedurile legale ce se impun in aceste situatii,” a declarat directoarea in fata presei.

„Avand in vedere informatiile vehiculate in mass-media in ultimile zile cu privire la acuzatiile de viol care s-ar fi intamplat in incinta scolii Nicolae Titulescu, atat din nevoia corectei informari a opiniei publice, cat si din necesitatea evidenta de a asigura un climat optim in interiorul unitatii de invatamant, va comunicam urmatoarele. Cand a fost sesizata posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de catre un alt elev al scolii, in anul 2022, am pus la dispozitia organelor abilitate, din prima clipa, absolut toate informatiile necesare, conform procedurilor legale in vigoare, pentru facilitarea cercetarii cazului. 

Din perspectiva institutiei noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfasurat anchete interne din dorinta sincera de a clarifica toate aspectele. Mentionam ca, din considerente legale si procedurale, cat si pentru a proteja intimitatea elevilor potential implicati, am considerat oportun sa existe discretie cu privire la caz, neasumand riscul retraumatizarii psihoemotionale sau a excluziunii pentru elevul respectiv. In anul 2022, cercetarea penala a dus la clasarea dosarului si anularea suspiciunii de viol. 

In legatura cu cea de-a doua acuzatie privind un nou posibil caz de viol, va aducem la cunostinta ca in prezent exista un nou dosar de cercetare penala in curs de solutionare. Pana la finalizarea cercetarilor si emiterea concluziilor oficiale in legatura cu cea de-a doua acuzatie, respectand prevederile legale, nu putem oferi momentan alte detalii. Precizam ca la nivelul scolii au fost luate toate masurile necesare, in conformitate cu procedurile legale ce se impun in aceste situatii, asumandu-ne responsabilitatea ce ne revine pentru protejarea tuturor elevilor si clarificarea acuzatiilor formulate,” a declarat directoarea scolii „Nicolae Titulescu”.

Surse: Digi24.ro, Libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Violenta asupra copiilor Viol Copii

Articole recomandate

Citeste si despre