Dublarea etapizata a alocatiilor a fost respinsa de Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor

/ / Modificat: 2020-08-18
Dublarea etapizata a alocatiilor a fost respinsa de Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor

Comisia pentru munca a adoptat marti raport pentru respingerea ordonantei de urgenta care vizeaza majorarea etapizata a alocatiilor pentru copii. Camera Deputatilor va vota in plenul de miercuri,care incepe la ora 16.00, proiectul de lege, in calitate de for decizional, conform News.ro.

Senatul a adoptat martea trecuta, 11 august, proiectul de lege care prevede respingerea ordonantei de urgenta privind cresterea etapizata a alocatiilor pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern din 29 iulie, ca, la 1 septembrie, copiii vor primi marite alocatiile aferente lunii august. Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de pana la 2 ani sau cei de pana la 18 ani, daca au dizabilitati, vor primi 369 de lei. Alte patru cresteri, cu cate 20 la suta, sunt prevazute in 2021 si 2022.

Actul normativ, care a fost respins si de Senat saptamana trecuta, intra miercuri la votul final in plenul Camerei, care este forul decizional.

Respingerea definitiva a OUG-ului privind majorarea alocatiilor va insemna ramanerea in vigoare a legii privind dublarea acestora, adoptata la finalul anului trecut de Parlament.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre