DSP Bucuresti a cerut o evaluare o numarului de locuri disponibile din spitalele pentru copii

/ / Modificat: 2020-08-26
DSP Bucuresti a cerut o evaluare o numarului de locuri disponibile din spitalele pentru copii

DSP Bucuresti a cerut spitalelor de copii o evaluare a numarului de locuri in cazul in care numarul de infectii cu COVID-19 va creste in toamna. 

Coordonatorul DSP Bucuresti, Ionel Oprea, doreste ca spitalele de pediatrie sa fie pregatite in cazul in care infectiile cu coronavirus vor creste odata cu redeschiderea scolilor. Spitalele vor avea la dispozitie maxim doua saptamani sa reoganizeze spatiile si paturile disponibile. 

Reorganizarea va fi dificila, pentru ca in spitalele mari din Capitala ajung cazuri din toata tara. La cele doua spitale de boli infectioase din Capitala, Victor Babes si Matei Bals, erau, la inceputul acestei saptamani, 12 locuri disponibile pentru copii. 

Generalul Ionel Oprea ia in calcul si folosirea unor unitati sanitare modulare, in cazul in care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depasita.

„Problema e sa stiti in principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru ca daca toate unitatile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu sa disponibilizezi resursa umana si pentru acele extensii. Le-am cerut (managerilor - n.r.) sa prezinte o situatie, dânsii isi evalueaza oferta, posibilitatile, trebuie sa asigure si patologia obisnuita, non-Covid, nu? In functie de cresterea acestui numar de imbolnaviri pe zi trebuie sa stim cum reactionam”, spune Oprea.

Sursa: stiripesurse.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre