Doi copii de la o gradinita privata, diagnosticati cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-07-01
Doi copii de la o gradinita privata, diagnosticati cu coronavirus

Doi copii de la o gradinita privata din Iasi au fost depistati cu noul coronavirus. Unul dintre micuti a intrat in contact direct cu un caz confirmat in familie. 

In prezent, ambii copii sunt internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi, iar starea de sanatate este buna.

Bunica unuia dintre micuti a fost depistata cu coronavirus anterior si, pentru ca micutul avea simptome usoare de infectie a fost testat si el la COVID-19, iar rezultatul a iesit pozitiv. Se intampla pe 27 iunie, moment in care s-a luat masura izolarii la domiciliu a tuturor contactilor directi, copii, parinti si personal educativ.

Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare

Gradinita si-a inceput activitatea pe 16 iunie si conform anchetei epidemiologice, la aparitia primului caz de coronavirus erau 26 de copii inscrisi pentru activitati recreative si 6 angajati.

In urma aparitiei simptomelor la un alt copil inscris la aceeasi unitate de invatamant prescolar, conform metodologiei a fost efectuata testarea acestuia. in cursul serii trecute, si acest copil a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

In unitatea de invatamant prescolar au fost efectuate operatiuni de igienizare si acestea vor fi efectuate si in perioada urmatoare. Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Virus copii

Articole recomandate

Citeste si despre