Doctorita din Oradea, libera sa profeseze, desi este banuita ca si-a ucis copilul nascut in secret

/ / Modificat: 2019-09-10
Doctorita din Oradea, libera sa profeseze, desi este banuita ca si-a ucis copilul nascut in secret

Nadia Filip, chirurg rezident la Spitalul clinic judetean din Oradea, a ajuns in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor in luna august, fiind acuzata ca si-a ucis copilul nascut in secret.

Sesizarea a fost facuta de functionarii Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor (SPCLEP) Oradea, dupa ce doctorita nu a depus la dosarul de preschimbare a numelui (in urma casatoriei) si certificatul de nastere al copilului, scrie Adevarul.

Foto: Adevarul

In evidenta informatica a Serviciului aparea ca Nadia Filip nascuse o fetita care, in noiembrie acest an, urma sa implineasca 4 ani. Insa aceasta a negat ca ar fi fost mamica, ba chiar a depus o reclamatie impotriva functionarilor, pentru neglijenta, sustinand ca ar fi inregistrat pe numele ei copilul altei femei. Din acest motiv, la SPCLEP Oradea s-a dispus de urgenta o ancheta interna, ca sa se remedieze eroarea.

Femeia a recunoscut ca a nascut o fetita

In urma cercetarilor s-a descoperit ca femeia nascuse pe 14 noiembrie 2015 o fetita, iar inainte de a intra in sala de travaliu i s-a făcut o fotografie si a fost amprentata, aceste proceduri fiind obligatorii atunci cand nu prezenti acte de identitate in astfel de situatii.

In urma interogatoriului la care a fost supusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, Nadia Filip a recunoscut ca a nascut o fetita si a sustinut ca aceasta a murit la cateva saptamani dupa nastere, motiv pentru care a ingropat-o in curtea casei fara sa cheme vreun medic care sa constate decesul.

"Fiind un copil atat de mic, oasele mici sunt fragede, nu s-a putut reconstitui intregul schelet. A fost gasita cutia craniana, oasele mari. Medicii legisti ne vor spune daca sunt indicii din care sa rezulte, de pilda, ca bebelusul sa fi suferit anumite lovituri," a declarat Gheorghe Vidican, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, pentru Adevarul.

Apoi scheletul va fi trimis pentru analize mai ample la Institutul National de Medicina Legala din Bucuresti.

"Trebuie sa aflam varsta exacta, daca sunt modificari ale oaselor, sunt anumite analize genetice si masuratori antropologice care se fac doar la Bucuresti," a explicat procurorul.

Libera sa profeseze

Pana la aflarea adevarului, Nadia Filip poate profesa si se pregateste sa obtina titlul de medic specialist, la examenul organizat de Ministerul Sanatatii in perioada 16 octombrie-22 noiembrie 2019, deoarece cazierul ei este curat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre