De ce nu este bine sa-ti lasi copilul sa planga. Specialistul explica

/ / Modificat: 2018-11-05
De ce nu este bine sa-ti lasi copilul sa planga. Specialistul explica

Ai vrea sa nu se intample, dar in mod inevitabil, bebelusul tau va plange la un moment dat. Si atunci apare o voce interioara care iti aminteste ce trebuie sa faci in acel moment. Este sanatos sau nu sa lasam bebelusul sa planga un timp? Unii specialsti au raspuns la aceasta intrebare.

Il lasi sa planga?

"Mai multe investigatii au aratat ca plansul si tipatul au efecte adverse asupra copiilor, cat si asupra parintilor. Si asta pentru ca unii micuti au niveluri mai ridicate de cortizol, hormonul de stres, in zilele in care a plans continuu," a declarat terapeutul Shanna Donhauser.

Acestia sustin ca atunci cand ii inchizi usa in fata unui copil suparat, ii poate provoca o reactie de stres imensa.

Cu toate acestea, exista un studiu care justifica faptul ca un bebelus poate fi lasat sa planga. Dar ore in sir. Cercetarile publicate de Academia Americana de Pediatrie au remarcat ca "sa-i lasi gradual sa planga atunci cand sunt suparati nu le provoaca stres sau alte efecte pe termen lung asupra emotiilor si compoartamentului copiilor."

Specialistii subliniaza, insa, ca acesta este doar un studiu si ca este important sa-ti amintesti ca fiecare micut are nevoi diferite.

Ei, de asemenea, au explicat ca "un copil care a suferit o trauma sau o schimbare majora recenta nu trebuie lasat sa planga," deoarece ar suferi si alte traume psihologice.

Psihoterapeutul Kent Hoffman a spus ca pentru un adult este usor sa identifice si sa proceseze ceea ce simte, dar copiii nu au aceasta abilitate. In timp ce fiecare parinte are perspective diferite asupra modului in care micutul va fi afectat psihologic daca este lasat sa planga, acesti specialisti sunt de acord ca exista riscul unor daune emotionale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans Plans bebelus Plans copii Plans controlat

Articole recomandate

Citeste si despre