David Popovici, locul 4 in proba de 200 m liber, la Campionatul Mondial de la Fukuoka

/ / Modificat: 2023-07-26
David Popovici, locul 4 in proba de 200 m liber, la Campionatul Mondial de la Fukuoka

David Popovici a reusit, din nou, sa faca Romania mandra! S-a clasat pe locul 4 in finala probei de 200 m liber la Campionatele Mondiale de inot din Japonia, in care s-a calificat cu cel mai bun timp si in care s-a aflat pe prima pozitie pana aproape de final.

David Popovici a plecat de pe culoarul 4 al bazinului si a facut o cursa de exceptie pe primele 3 lungimi de bazin si s-a intors primul la toate cele trei intermediare. Dupa 150 de metri, David nu a reusit sa mentina ritmul, fiind depasit pe ultimele zeci de metri de trei adversari. Sportivul nostru a incheiat cursa in 1:44.90. Primul loc a fost obtinut de britanicul Matthew Richards (1:44:30), urmat de compatriotul sau Tom Dean (1:44:32) si de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1:44:42).

Sportivul in varsta de 18 ani a oferit un interviu imediat dupa cursa jurnalistei Andreea Giuclea, de la lead.ro.

„Nu ai cum sa castigi intotdeauna si atunci cand nu castigi, ai ceva de invatat mult mai valoros”, a declarat David Popovici. 

In aceasta dupa-amiaza, David Popovici s-a calificat in finala "probei regina" din natatie, 100 metri liber, din cadrul Campionatului Mondial de natatie de la Fukuoka (Japonia). Acesta s-a clasat al doilea, cu un timp de 47:66 secunde. De retinut: David Popovici este cel mai rapid inotator din istorie pe aceasta distanta (100 m). In 2022, a cucerit medalia de aur in proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natatie la seniori de la Roma, stabilind un record mondial de 46:86 de secunde in aceasta cursa.

  • Surse: hotnews.ro, euronews.ro, digifm.ro, antena3.ro
  • Foto: facebook.com/chlorinedaddy

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport Inot

Articole recomandate

Citeste si despre