Copil diagnosticat cu ADHD, refuzat de mai multe scoli din Satu Mare. Nici cele speciale nu l-au primit

/ / Modificat: 2019-10-09
Copil diagnosticat cu ADHD, refuzat de mai multe scoli din Satu Mare. Nici cele speciale nu l-au primit

Un copil in varsta de 8 ani nu a fost primit la nicio scoala din Satu Mare, pentru ca a fost diagnosticat cu tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) si depresie.

Mama baiatului spune ca si la scolile speciale a fost refuzat pe motiv ca are un nivel mai mare de inteligenta, scrie obiectiv-sm.ro.

Prefectul judetului Satu Mare a facut apel ca Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare sa faca verificari suplimentare pentru a stabili in ce scoala poate fi inscris copilul. De asemenea, inspectorii vor face o ancheta pentru a afla care sunt motivele pentru care baiatul nu a fost acceptat de mai multe scoli din judetul Satu Mare.

Prefectura cere lamuriri

Cazul a intrat in atentia publica, dupa ce Prefectura Satu Mare a emis un comunicat de presa despre situatia copilului.

"O femeie din Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea scolarizarii fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit in scolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza starii sale), iar in cele speciale nu se clasifica datorita IQ-ului mare. In acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificari suplimentare la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce institutie de invatamant poate fi inscris copilul si care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe scoli din municipiu," scrie in comunicatul Prefecturii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre