Coada uriasa la inscrierea copiilor la cresa: "Suntem 100 si ceva de oameni in fata sediului"

/ / Modificat: 2020-07-01
Coada uriasa la  inscrierea copiilor la cresa:

Coada uriasa astazi la Timisoara pentru inscrierea copiilor la cresa pentru anul scolar 2020-2021. Peste 100 de parinti au stat cu tot cu copii ore intregi la coada in fata Serviciului Crese al primariei pentru ca inscrierea nu se poate face online. 

Intra cate doi si sunt putine ghisee deschise, scrie tion.ro.

„Suntem 100 si ceva de oameni in fata sediului agentiei de crese. De la 8.30 pana la 10 au intrat vreo 20”, a spus un timisorean.

Parintii s-au plans ca functionarii care preiau dosarele se misca foarte incet si sunt nevoiti sa stea zeci de minute la coada. In plus, sunt foarte putine locuri - aproape 200.

„De ce nu s-a putut face online? Este incredibil casuntem in 2020 si nu sunt in stare sapunala punct o chestie sadepunem niste documente online. In plina pandemie noi stam la coada inghesuiti pe un trotuar”, a afirmat un alt parinte.

Inscrierile la cresa nu s-au putut face online deoarece este nevoie de stampile

„Suntem trei persoane, cu mine, care ne ocupam de preluarea datelor. Ei au facut o listala prima ora pe care noi am preluat-o, s-au inscris fiecare in ordinea in care au venit. Am cronometrat, dureaza7-8 minute un dosar de persoana. Noi trebuie sa punem stampila conform cu originalul, si certificatele si buletinele. Asa a fost in fiecare an la preluare. Confruntam documentele, il inregistram, il are complet si nu mai vine, afisam direct rezultatele”, a afirmat Gabriela Craciun, sefa Serviciului Crese Timisoara.

Dosarele se preiau in perioada 1 – 31 iulie. E nevoie de cerere tip de inscriere, dosar plic, copii ale actelor de identitate, adeverinte de la locul de muncasi medicul de familie, copie dupacertificat de nastere al copilului. Dosarul va fi preluat si inregistrat doar daca este complet, scrie pe site-ul serviciului. Evaluarea acestora se face pana in 7 august, iar in 10 august vor fi facute publice rezultatele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre