Cine va face testele de saliva in scoli. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

/ / Modificat: 2021-11-12
Cine va face testele de saliva in scoli. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Primele teste de saliva pentru testarea elevilor si profesorilor vor ajunge in scoli in a doua parte saptamanii viitoare. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca testele vor fi facute de personal specializat, si nu personal medical, asa cum cer organizatiile de parinti. 

„Personal specializat înseamnă personal medical. Ştim foarte bine că în România avem deficit de personal medical în general, cu atât mai mult în şcoli. Deci testarea de către personalul medical, o spun  cu toată responsabilitatea, ar bloca din prima clipă acest proces de screening atât de necesar pentru siguranţa sanitară în şcoli. Exclusă posibilitatea. Am solicitat Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm procedura de administrare a acestor teste”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că Ministerul Educaţiei nu are competenţă pentru administrarea testelor şi de aceea a solicitat Ministerului Sănătăţii elaborarea unei procedurii înainte de sosirea testelor în şcoli „pentru că ar fi un dezastru să avem testele în şcoli şi să nu ştim cum le folosim”

Taguri Teste coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre