Cati elevi au fost testati pozitiv in prima zi in care au fost facute testele pe baza de saliva

/ / Modificat: 2021-12-07
Cati elevi au fost testati pozitiv in prima zi in care au fost facute testele pe baza de saliva

Luni, 6 decembrie, a fost prima zi in care elevii si prescolarii au facut primele teste pe baza de saliva, care au fost distribuite in scoli. In unele unitati scolare, testarea se face la clasa, iar la altele parintii sunt cei care trebuie sa le faca testarea copiilor. 

Dupa prima zi de testare, 86 de elevi sau copii de grădiniţă au fost depistaţi pozitivi înainte ca aceştia să meargă la cursuri.

Recomandarea autorităţilor este ca elevii să fie testaţi de două ori pe săptămână, lunea şi joia, la prima oră, înainte de masă.

Majoritatea părinţilor sunt de acord cu testarea la domiciliu a copiiilor - spune reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti - Ilfov, Eugen Ilea: 

”Din punctul nostru de vedere, cea mai viabilă modalitate de testare este cea efectuată acasă, şi nicidecum la şcoală. O parte au participat la această activitate, o parte încă privesc cu reticenţă lucrul acesta. Şi noi avem o nemulţumire legată de modalitatea în care aceste teste au ajuns la părinţi, aceste teste au venit în format vrac, iar ambalarea lor, câte două bucăţi de fiecare copil, s-a făcut în unităţile şcolare. Considerăm că aceste teste au fost compromise, nu putem vorbi clar de un rezultat elocvent.”

Pe de altă parte, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că testarea elevilor nu este obligatorie, pentru că nu există o bază legală în acest sens.

Sorin Cîmpeanu: ”Testarea nu are bază legală, pentru a fi obligatorie. În acelaşi timp, nu avem alte şanse, decât aceea de a miza pe responsabilitatea părinţilor, profesorilor şi a elevilor. Sunt convins că nu vor fi multe acele situaţii în care părinţii vor da dovadă de iresponsabilitate.”

Taguri Teste coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre