Cere daune de o jumatate de milion de euro, dupa ce i-a murit bebelusul in pantec. Medicul acuzat de malpraxis

/ / Modificat: 2019-03-25
Cere daune de o jumatate de milion de euro, dupa ce i-a murit bebelusul in pantec. Medicul acuzat de malpraxis

Un medic ginecolog din Bucuresti este acuzat de malpraxis de o femeie care sustine ca din cauza acestuia i-a murit bebelusul in pantec. Femeia cere daune morale de jumatate de milion de euro.

In varsta de 36 de ani, femeia era la a patra incercare de a avea un copil. Era in saptamana 37 de sarcina, iar analizele indicau ca totul este in regula, iar bebelusul era foarte bine.

Nici prin gand nu-i trecea ca nu va mai ajunge sa-si stranga in brate copilul care urma sa se nasca la sfarsitul lunii ianuarie.

"Problema a aparut pe data de 8 ianuarie a.c., cand s-au rupt membranele. Mi-am sunat doctorul curant, doctorul care mi-a monitorizat sarcina pe toata perioada, l-am anuntat de acest lucru spunandu-mi ca el nu ma crede, dar a zis totusi sa mai asteptam doua ore si sa ne auzim la telefon. Dupa acele doua ore mi-a spus ca tot nu crede, dar totusi sa ma duc a doua zi dimineata la 7 la spital sa vedem despre ce este vorba", a povestit femeia, pentru Digi24.

"Ce apa vi s-a rupt?"

Pentru ca medicul ei curant nu era la spital, cazul a fost preluat de medicul de garda.

"M-a controlat, mi-a spus ca totul este perfect, mi-a spus ca <<ce apa vi s-a rupt, doamna?! ca nu vi s-a rupt nicio apa. Ia uitati, fata este foarte ok, are picioare de balerina, totul este perfect.>> Copilul meu avea de doua ori cordonul ombilical in jurul gatului," a mai spus femeia.

Aceasta a povestit ca a doua zi nu a mai simtit deloc miscarile copilului si si-a sunat din nou medicul curant.

"Pe la orele 11 - 12, l-am sunat pe doctorul meu spunandu-i ca nu mi-am simtit deloc copilul in ziua respectiva si ca am inceput deja sa pierd un lichid galben. Domnul doctor nu stiu ce a inteles, cum a hotarat dansul sa gestioneze situatia, dar mi-a zis sa vin dupa-amiaza, pe la orele 17 - 17.30 la spital. In momentul in care m-a controlat la ecograf a constat decesul copilului", a declarat femeia.

Ce spune reprezentantul spitalului

Reprezentantul spitalului CF2 din Capitala are alta varianta si spune ca femeia este vinovata pentru decesul fetitei.

"S-a constatat in acel moment ca nu are pierderi de lichid amniotic, ecografic, la fel, lichidul amniotic era dupa masuratori in cantitate normala. Dansa a comunicat ca se simte foarte bine. Ecografic a fost clar demonstrat ca acest copilas avea o dubla circulara de cordon. Se intampla, sunt multe cazuri. Gandesc medical ca acasa s-a produs aceasta pierdere de lichid, intr-un ritm mai lent. A spus ca nu a mai simtit miscarile fetale. De atunci, doamna a stat acasa. Si a stat acasa mult peste 12 ore, orice pacienta stie ca nu se sta acasa si te prezinti din nou la o unitate medicala," a precizat Eugen Tanase, seful sectiei de Obstetrica, Ginecologie, Spitalul CF2, pentru Digi24.

Buletinul medical arata ca fatul a murit asfixiat. Avocatul pacientei cere daune morale in valoare de 500.000 de euro. Dosarul se afla in acest moment la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Intre timp, pacienta este hotarata sa incerce, pentru a cincea oara, sa devina mama.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Malpraxis

Articole recomandate

Citeste si despre