Un medic de la Spitalul Urlati a uitat un maner de bicicleta in piciorul unui pacient pe care l-a cusut

/ / Modificat: 2023-08-03
Un medic de la Spitalul Urlati a uitat un maner de bicicleta in piciorul unui pacient pe care l-a cusut

Un tanar care a ajuns la Spitalul Orasenesc din Urlati, Prahova, pentru a primi ingrijiri medicale dupa ce a suferit un accident de bicicleta, a plecat acasa cu manerul franei de la bicicleta cusut in picior! Abia dupa ce a ajuns la o clinica din Olanda, barbatul a descoperit, in urma unor investigatii, ca avea un obiect strain de 8 cm in picior, pe care medicul de la Spitalul Urlati „a omis” sa il vada.

Madalin, un tanar din comuna Apostolache, a suferit un accident de bicicleta in data de 7 iulie. In urma ranilor suferite, el a ajuns la Spitalul Orasenesc din Urlati, Prahova, iar de aici a inceput calvarul.

Odata ajuna la spital, desi avea doua gauri vizibile in pulpa piciorului, medicul de garda care l-a vazut l-a tratat superficial, facand doar un antitetanos, cusaturi si pansamente, dupa care l-a trimis acasa. Fara sa ii faca vreo radiografie, asa cum se procedeaza, in mod normal, in astfel de situatii.

Cand Madalin a ajuns acasa, a vazut ca starea lui se inrautatea, iar pansamentul era insuficient pentru a opri sangerarea. A doua zi, el s-a prezentat din nou la acelasi spital, unde a fost tratat de un alt medic, care a schimbat pansamentul si a constatat ca exista o umflatura suspecta in zona ranii, dar nu i-a facut nicio alta investigatie.

Mai tarziu, cand pacientul a ajuns in Olanda, unde trebuia sa inceapa munca, piciorul sau era foarte umflat iar durerile erau insuportabile. Nu putea sa se deplaseze, asa ca a ajuns de urgenta la o clinica de acolo. A fost socat sa afle ca avea in picior un fier lung de aproximativ 8 cm, care s-a dovedit a fi manerul de frana de la bicicleta, ramas in interiorul ranii pe care medicul roman de la Spitalul din Urlati nu l-a vazut.

Tanarul a fost supus unei interventii chirurgicale pentru a extrage corpul strain din picior si acum asteapta rezultatele unor investigatii medicale complexe, potrivit gandul.ro. Atat operatia, cat si tratamentul medical au fost asigurate gratuit, beneficiind de asigurarea medicala a contractului de munca. Barbatul a vrut sa faca publica aceasta intamplare pentru a atrage atentia asupra neglijentei cu care a fost tratat in Romania. Acum el spera ca nu va avea sechele in urma acestui incident si nu-i va afecta capacitatea de a merge normal.

Spitalul Urlati a fost amendat de DSP

In urma unui control efectuat de Directia de Sanatate Publica Prahova, Spitalul Orasenesc din Urlati, Prahova, a fost amendat cu 32.000 lei, informeaza Observatorul Prahovean.

„Comisia de ancheta interna constituita la nivelul spitalului, s-a intrunit azi, 02.08.2023, pentru a lua la cunostinta despre aspectele sesizate in presa si s-au solicitat note explicative personalului medical angajat al spitalului care a asigurat linia de garda chirurgicala in data de 07.07.2023.

In cursul zilei de 02.08.2023, la nivelul spitalului s-a desfasurat un control de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Prahova pentru verificarea aspectelor semnalate, in urma caruia au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 32.000 lei pentru nerespectarea procedurii referitoare la acordul pacientului informat, respectiv pentru necompletarea tuturor rubricilor din formularul privind acordul pacientului informat.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii D. S. P. Prahova ne-au comunicat ca vor sesiza Colegiul Medicilor Prahova pentru verificarea modului de acordare a actului medical acordat pacientului in camera de garda”, au transmis un comunicat de presa reprezentantii Spitalului din Urlati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Malpraxis

Articole recomandate

Citeste si despre