Acuzatii grave la un spital din Cluj. Baietel mort dupa ce a fost tratat cu tantum si paracetamol

/ / Modificat: 2019-01-18
Acuzatii grave la un spital din Cluj. Baietel mort dupa ce a fost tratat cu tantum si paracetamol

Un baietel in varsta de 2 ani din Cluj Napoca a decedat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, in urma unei boli infectioase.

Parintii reclama ca micutul a fost tratat doar cu tantum verde si paracetamol intravenos.

Pentru aflarea adevarului s-a constituit o comisie care va acheta tot ce s-a intamplat de cand pacientul a fost internat si ce tratament i s-a administrat.

"Comisia de decese a spitalului nostru analizeaza cazul unui baietel de doi ani care a fost internat duminica si a decedat miercuri. Se verifica tot ceea ce s-a facut pe parcursul internarii, ce tratament s-a administrat. Pacientul a fost internat cu o boala infectioasa care, ulterior, a evoluat fulminant cu complicatii. A avut sepsis (raspuns inflamator al organismului, atunci cand acesta se confrunta cu o infectie bacteriana generalizata) in ziua decesului, cand a si fost transferat la Terapie Intensiva, dar a mai existat o complicatie care a dus la deces", a precizat Daniela Dreghiciu, purtatorul de cuvant al spitalului, citat de Mediafax.

Parintii au facut o sesizare la Colegiul Medicilor Cluj, in care acuza ca micutul lor nu a fost tratat cu antibiotice, desi avea o boala infectioasa.

"Nu toate cazurile necesita antibiotic, investigatii i s-au facut. Nu numai antibioticul este un tratament," a declarat purtatorul de cuvant al spitalului clujean.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli copii Boli infectioase Malpraxis

Articole recomandate

Citeste si despre