Ce se intampla cu scolile daca incidenta depaseste 6 la mie. Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-09-28
Ce se intampla cu scolile daca incidenta depaseste 6 la mie. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a fost intrebat daca propunerea DSP de a ramane scolile deschise chiar daca rata de incidenta va depasi 6 la mie este una dintre variantele luate in calcul pentru urmatoarea perioada, dupa ce cazurile de covid au explodat in ultimele zile. 

„Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat în Ministerul Educaţiei petiţiile primite azi. 183 de petiţii – părinţi, profesori – pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu predare cu prezenţă fizică.

„Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă şcolile odată cu atingerea pragului de 6 la mie. Sunt foarte speriaţi. Sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri. Alţii vor ca şcolile să rămână deschise şi după 6 la mie.

Mai sunt şcoli în Bucureşti în care nu e niciun caz. La ultimele raportări (de miercurea trecută) aveam 3.300 de elevi infectaţi şi aproape 1.000 de angajaţi din învățământ acum o săptămână. O să vedem care este evoluţia”, a declarat ministrul Educaţiei, la Digi24.

„Este o propunere a DSP, DSP are competenţă medicală. După regulile de azi, dacă vineri se va depăşi pragul de 6 la mie în Bucureşti, unde azi avem 5,57, după regulile de azi şcolile intră în online, cu excepţia şcolilor speciale. Creşele şi grădiniţele rămâne deschise cu prezenţă fizică”, a spus ministrul Educaţiei.

Articole recomandate

Citeste si despre