Ce a patit un elev care a trimis amenintari cu bomba pe e-mail pentru ca nu avea chef de cursuri

/ / Modificat: 2023-04-02
Ce a patit un elev care a trimis amenintari cu bomba pe e-mail pentru ca nu avea chef de cursuri

Amenintarile cu bomba in scoli au fost o moda la un moment dat. O moda sinistra, e drept, insa se pare ca si acum copiii care nu au chef de cursuri mai apeleaza la astfel de metode, cu toate ca pedepsele sunt severe. Ce a patit un elev care a trimis amenintari cu bomba pe e-mail pentru ca nu voia sa mearga la ore, in Bulgaria.

Un elev de 17 ani din Sofia a trimis cateva e-mailuri cu amenintare cu bomba catre scolile din toată ţara. El a fost arestat pentru fapta sa, pentru ca este destul de mare sa raspunda in fata legii, desi cu el mai erau cativa colegi care au participat la plan.

Tinerii au vrut sa faca o gluma care sa-i ajute sa scape de ore, iar adolescentul in varsta de 17 ani a ajuns sa petreaca 24 de ore in arest, dupa ce a recunoscut la interogatoriu ca a trimis e-mailuri de amenintare timp de trei zilem in intervalul 29-31 martie, de pe patru adrese create special pentru aceasta farsa.

Politia a luat urma e-mailurilor zecilor de e-mailuri primite de scoli si sectii de politie din toata Bulgaria. Autoritatile s-au alarmat si pentru ca in primul weekend din aprilie urmau sa se desfasoare alegeri anticipate, iar in contextul razboiului din regiune si de teama implicarii Rusiei in amenintari au infiintat un grup operativ. Dupa amenintarile catre scoli din Sofia, Varna si Burgas, in specifal, cursurile au fost suspendate, iar elevii evacuati pana la incheierea verificarilor.

Faptul ca amenintarile s-au dovedit a fi, in cele din urma, false, a readus linistea, insa tanarul responsabil pentru punerea pe jar a autoritatilor va suporta acum consecintele faptei sale.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elev pedepsit Amenintari copii

Articole recomandate

Citeste si despre