Un elev din Coreea de Nord, pedespit la 14 ani de munca silnica pentru un gest banal

/ / Modificat: 2021-12-01
Un elev din Coreea de Nord, pedespit la 14 ani de munca silnica pentru un gest banal

Un elev in varsta de 14 ani a fost pedespit cu 14 ani de munca silnica pentru un gest foarte banal. Acesta a vizionat pur si simplu un film timp de 5 minute, iar asta l-a costat scump. 

In Coreea de Nord, legile sunt foarte aspre. Astfel, conform regulilor, in aceasta tara persoanele care vizioneaza, asculta sau stocheaza filme filme sud-coreene risca intre 5 si 15 ani pedeapsa cu munca silnica. 

Sentința grea și absolut șocantă pentru occidentali a fost luată într-o perioadă în care guvernul Coreei de Nord continuă să sublinieze necesitatea promovării „educației ideologice” în rândul tinerilor.

O sursă din provincia Yanggang a declarat, pentru Daily NK, că, la data de 7 noiembrie, un elev de gimnaziu, în vârstă de 14 ani, din Hyesan – identificat doar prin al doilea nume Han – a fost arestat după ce a vizionat filmul sud-coreean „The Man from Nowhere”.

„Pe 7 noiembrie, un elev de 14 ani de la școala elementară și gimnazială din Hyesan City a fost arestat în timp ce se uita la un film sud-coreean. A fost ridicat la 5 minute după începerea vizionării și a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică”, a menționat sursa.

Taguri Elev pedepsit

Articole recomandate

Citeste si despre