Femeie amenintata cu moartea din cauza numelui dat baietelului sau. E uimitor cum a putut sa il boteze

/ / Modificat: 2022-01-13
Femeie amenintata cu moartea din cauza numelui dat baietelului sau. E uimitor cum a putut sa il boteze

O tanara de 27 de ani s-a trezit pusa la zid de opinia publica din cauza numelui pe care i l-a pus fiului sau. Femeia, care a vrut sa ii dea micutului un nume special tocmai pentru ca a venit pe lume dupa 10 sarcini pierdute, a fost chiar amenintata cu moartea, insa nu s-a descurajat si a tinut sa le transmita un mesaj ferm tuturor celor care considera ca au dreptul sa ii judece alegerea.

Josie King este o tanara din Devon, Anglia, iar anul trecut a dat nastere unui baietel pe care a decis sa il boteze Lucifer. Alegerea sa a fost aspru criticata si i-a atras chiar si amenintari cu moartea; cei mai multi i-au reprosat ca a ales pentru copilul ei un nume care in viitor ii va atrage multa batjocura si care il va impiedica sa se realizeze.

Lucifer este numele ingerului decazut care a ajuns sa conduca iadul, fiind numit de persoanele religioase Satana sau Necuratul. Tocmai aceasta paralela a pus-o pe Josie in situatia de a fi nevoita sa suporte oprobiul public, insa tanara nu s-a descurajat.

De ce a ales, de fapt, numele de Lucifer pentru fiul sau

Jose King mai are o fetita in varsta de 6 ani, Talayla-May Barbara Elaine Kayleigh Kelsey Jade, iar intre nasterea acesteia si venirea pe lume a lui Lucifer femeia a pierdut nu mai putin de 10 sarcini. Ajunsese sa nu mai spere ca va aduce pe lume inca un copil, mai ales ca in septembrie 2020 a fost diagnosticata cu hemiplegie. O luna mai tarziu, insa, a aflat ca era insarcinata, asa ca a inceput sa caute cu atentie idei de nume. Era convinsa ca va avea o fetita si se hotarase sa ii spuna Narnia, insa cand a aflat ca va da nastere unui baietel a inceput din nou sa caute. Numele de Lucifer i s-a parut special, mai ales in contextul dat, in care pierduse atat de multe sarcini, iar aceasta avea sa fie, in mod clar, ultima. In latina, Lucifer inseamna „purtatorul luminii” si tocmai de aceea Josie s-a gandit ca este alegerea perfecta.

Tanara si fiul ei au devenit cunoscuti atunci cand Josie a comentat in direct prin telefon tendinta oamenilor de a critica mereu numele alese de parinti pentru copiii lor. Dezvaluirea ca si-a botezat fiul de 7 luni Lucifer a atras un val de critici aspre, in special din partea persoanelor religioase. Multi i-au reprosat ca nu s-a gandit la impactul pe care acest nume il va avea asupra vietii copilului sau.

„Am fost numita atee, dar eu nici nu stiam ce inseamna sa fii ateu pana atunci. Fiecare are propria credinta. Religia si viata reala sunt lucruri foarte diferite; una inseamna sa traiesti, cealalta este scrisa in carti. Numele fiului meu nu inseamna diavolul. Eu nu sunt o persoana religioasa, iar numele baiatului nu vine de la ce cred altii ca vine. Sarcina a fost foarte stresanta si am cautat cu mare atentie numele pentru copil. Nu a fost deloc o decizie simpla, pentru ca stiam ca acesta avea sa fie ultimul copil pe care il puteam avea. Am citit despre mii de nume de copii si eram convinsa ca voi avea o fetita. Aveam sa o numesc Narnia, dar apoi am aflat ca voi avea un baietel. Imi place acest nume, chiar daca altii considera ca nu este corect”, a punctat Josie.

Valul de critici si de amenintari indreptate impotriva sa nu au descurajat-o pe Josie. Tanara se bucura din plin de familia sa si este fericita sa isi tina fiul in brate; criticile altora nu o supara deloc, pentru ca a primit si o multime de mesaje de incurajare de la oameni care si-au botezat la fel copiii si pentru care este foarte recunoscatoare.

FOTO: Pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amenintari copii

Articole recomandate

Citeste si despre