Anuntul Guvernului despre plata indemnizatiei de crestere a copilului

/ / Modificat: 2020-06-12
Anuntul Guvernului despre plata indemnizatiei de crestere a copilului

Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta prin care concediul de crestere pentru copil a fost prelungit pentru angajatii care activeaza in domenii unde continua restrictiile pe perioada starii de alerta.

Astfel, s-a prelungit pana la 31 decembrie termenul de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in cazul in care aceasta expira in perioada starii de alerta, a informat seful Cancelariei, Ionel Danca.

S-a prelungit termenul de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului 

"A fost adoptata o OUG in domeniul protectiei sociale. Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a initiat un act normativ care, pe de o parte, vine sa reglementeze prelungirea unor facilitati acordate persoanelor pe perioada starii de urgenta si starii de alerta, iar pe de alta parte sa permanentizeze o serie de proceduri instituire in aceasta perioada, masuri de simplificare a modului de depunere a documentatiilor pentru diverse drepturi si beneficii sociale," a spus Danca.

Astfel, indemnizația pentru cresterea copilului, pentru cei carora le expira perioada primirii acestei indemnizatii pe perioada starii de alerta, se prelungeste pana la 31 decembrie 2020. La fel se va intampla si in cazul stimulentului de insertie pentru cei care se intorc la munca sau doresc sa se angajeze dupa incheierea acestei perioade.

"Potrivit acestor prevecderi, impactul acestor masuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru doua luni, in cazul indemnizatiei de crestere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane in situatia in care aceasta indemnizatie este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de insertie, se estimeaza un numar de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane si acest beneficiu se acorda in cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de doua luni," a subliniat Danca, potrivit observatornews.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Guvern

Articole recomandate

Citeste si despre