Alocatii copii. Alocațiile copiilor s-ar putea dubla mai devreme de luna august

/ / Modificat: 2020-03-05
Alocatii copii. Alocațiile copiilor s-ar putea dubla mai devreme de luna august

Alocatiile s-ar putea dubla mai devreme decat voia Guvernul, care decisese sa amane majorarea pana in luna august. 

Parlamentul este pe punctul de a desfiinta masura Guvernului, printr-un proiect de lege aflat foarte aproape de adoptarea finala, informeaza avocatnet.ro.

Actul care a amanat dublarea alocatiilor copiilor a fost respins de senatori, in februarie, printr-un proiect de lege, care va ajunge in curand la votul deputatilor. Acestia vor respinge masura impusa de Guvern, existand un raport al parlamentarilor deputati din comisii care recomanda plenului Camerei Deputatilor sa voteze in acest fel.

Alocatii copii. Ce cuantum vor avea alocatiile

Majorarea alocatiei pentru copii se va face de la 150 de lei, cat este in prezent, la 300 de lei. Pentru copiii de pana la doi ani, majorarea alocațiilor va fi de la 300 la 600 de lei. 

  • 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Amanarea dublarii alocatiilor copiilor se va anula

Daca proiectul de lege aflat acum pe punctul de a iesi din Parlament va ajunge sa se aplice, amanarea dublarii alocatiilor copiilor se va anula. In acest moment, nu este clar daca Guvernul va trebui sa plateasca alocatii majorate incepand cu luna februarie 2020 sau din luna in care ordonanta cu amanarea va fi abrogata.

Spre sfarsitul anului trecut, a aparut legea care stabileste ca, incepand cu 1 ianuarie 2020, alocatiile copiilor se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, ceea ce inseamna ca, in prezent, copiii primesc mai multi bani decat la sfarsitul anului trecut, desi majorarea este modica. 

Sursa: avocatnet.ro

Taguri Alocatii copii Guvern

Articole recomandate

Citeste si despre