Guvernul ofera 15 lei pe zi pentru masa elevilor. Ce contine „meniul”

/ / Modificat: 2024-01-12
Guvernul ofera 15 lei pe zi pentru masa elevilor. Ce contine „meniul”

​Programul National „Masa sanatoasa” a fost adoptat joi, 11 ianuarie 2024, de e Guvern si consta in acordarea zilnica, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constand intr-o masa calda sau, dupa caz, intr-un pachet alimentar, in cazul in care masa calda nu poate fi asigurata, in limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA, scrie Hotnews.

Programul se va derula in trei variante diferite:

a) masa calda, preparata in regim propriu, pentru prescolarii si elevii din unitatile de invatamant in care exista cantina cu avize de functionare, inregistrata sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, si spatiu adecvat de servire a mesei;

b) masa calda, in regim catering, pentru prescolarii si elevii din unitatile de invatamant in care nu exista cantina pentru prepararea in regim propriu, hrana putand fi servita in sala de clasa sau intr-un alt spatiu amenajat in acest scop.

c) pachet alimentar, in situatia in care nu exista posibilitatea asigurarii mesei calde in regim propriu sau de catering.

Suportul alimentar nu se acorda pe perioada vacantelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucratoare.

Programul National „Masa sanatoasa” are ca scop sprijinirea participarii la educatie a tuturor copiilor prin oferirea unei alimentatii sanatoase care sa sustina invatarea, prin crearea motivatiei pentru studiu, mentinerea echilibrului socio-emotional si intarirea starii de bine a elevului si adoptarea igienei muncii intelectuale la varste si in contexte diferite.

Bugetul alocat pentru Masa Sanatoasa este de peste un milion de lei pentru 2024. Noua lege a Educatiei promite extinderea programului pentru toti elevii pana in 2030.

  • Surse: hotnews.ro, digi24.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Guvern Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre