Lucrurile care nu ar trebui sa fie negociabile in cresterea copiilor

/ / Modificat: 2023-03-06
Lucrurile care nu ar trebui sa fie negociabile in cresterea copiilor

Desi cu totii tindem sa urmam recomandarile generale ale pediatrilor si ale expertilor in cresterea si sanatatea copiilor, in cele din urma, fiecare parinte este cel care decide regulile si modul in care isi creste copiii. In ceea ce priveste acest ultim aspect, multi dintre noi au anumite reguli care nu sunt “negociabile”. Iata insa care sunt lucrurile care nu ar trebui sa fie negociabile in cazul niciunui copil:

Scaunul auto, un must in timpul calatoriilor

Inca din prima zi in care ies din spital, si pana ajung la ]nal’imea feala , copiii nu trebuie sa calatoreasca intr-o masina fata a sta in scaunul auto. Acest lucru reste deosebit de nociv pentru copii si le pune viata in pericol. Micutii pot circula fara scaun auto in momentul in care are peste 250 cm inaltime.

Ora de culcare este sacra

Probabil ca este clar pentru toti sau pentru majoritatea dintre noi, parintii: rutinele sunt indispensabile cand vine vorba de copii. Nu doar pentru ca ne ajuta sa fim mai organizati, ci si pentru ca sunt necesare pentru o dezvoltare sanatoasa si un somn bun.

In special, orele de culcare sunt sacre. Ora de culcare trebuie respectata, altfel rutina scapa de sub control si odihna recomandata nu este respectata.  

Fara bauturi racoritoare din comert

Sucurile din comert sunt pline de zahar si chimicale. Incluziv cele naturale. Pentru a-l ajuta sa se racoreasca pe timp de vara, apeleaza la limonade sau sucri realizate prin masarea intregului fruct, astfel incat sa-si pastreze toti nutrientii si fibrele. Acesta poate fi diluat apoi cu apa pentru a obtine extura de suc. 

Telefonul, tableta sau televizorul nu sunt dadace

Din pacate, in prezent, este ceva obisnuit sa vedem copiii cu o tableta in mana in mai multe locuri, cum ar fi restaurantele si cabinetele medicale. Putem sa intelegem acest lucru in anumite situatii: sunt locuri in care va trebui sa asteptam, iar copiii au tendinta de a se plictisi, asa ca tableta sau telefonul mobil este o modalitate usoara de a-i distra. Insa acest lucru nu trebuie sa fie o obisnuinta. Nu lasam copilul in fata ecranelor cand suntem acasa, pentru a avea un ragaz de timp, chiar daca este vorba despre curatenie, gatiti, etc. Putem gasi alte jocuri care sa-i distraga in aceste perioade.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reguli copii

Articole recomandate

Citeste si despre