Ancheta intr-o scoala din Dolj, dupa ce elevii au primit subiecte in maghiara la Evaluarea Nationala

/ / Modificat: 2022-06-16
Ancheta intr-o scoala din Dolj, dupa ce elevii au primit subiecte in maghiara la Evaluarea Nationala

Este ancheta la o scoala din Dolj dupa ce elevii au primit la examenul de Limba si Literatura Romana subiecte in maghiara. Este vorba despre Scoala Gimnaziala din comuna Predesti. Aici, elevii care sustineau Evaluarea Nationala au primit subiectele pentru scolile care studiaza in limba maghiara, potrivit Agerpres.

Elevii au fost chemati ieri dupa-amiaza (14 iunie) sa reia proba de Limba si Literatura Romana cu subiecte de rezerva. 

Inspectoratul scolar ancheteaza cazul. Seful Inspectoratului Scolar din Dolj, Daniel Ion, a specificat ca responsabilii vor suporta consecintele.  Acesta a propus incetarea contractului de management pentru directorul scolii, dar si sanctionarea cadrelor didactice.

Potrivit inspectorului general Daniel Ion, se va propune incetarea contractului de management pentru directorul scolii, precum si sanctionarea cadrelor didactice care au facut parte din comisia de examen.

“La Predesti a fost facuta deja o ancheta si se va propune incetarea contractului de management pentru directorul scolii care ocupa functia prin detasare in interesul invatamantului si vor fi sanctionate cadrele didactice care au facut parte din comisia de examen si care nu au observat ca au fost distribuite subiecte de limba romana specifice scolilor cu predare in limba materna maghiara. Avem toleranta zero pentru astfel de situatii”, a declarat Daniel Ion pentru sursa citata.

FOTO: radioimpuls.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examene nationale

Articole recomandate

Citeste si despre