Adrian Streinu-Cercel: Sa stam in casa 10 saptamani ca sa nu ajungem in situatia Italiei

/ / Modificat: 2020-03-19
Adrian Streinu-Cercel: Sa stam in casa 10 saptamani ca sa nu ajungem in situatia Italiei

Romanii trebuie sa respecte masurile luate de autoritati in plina pandemir de coronavirus, dar cea mai importanta este autoizolarea. Asta pentru a nu ajunge in situatia Italia, tara cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa. 

Astfel, romanii ar trebui sa stea in casa cat mai mult in urmatoarele 10 saptamani, este AVERTISMENTUL managerului Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, Adrian Streinu-Cercel. 

Acesta a spus ca pentru Romania urmeaza patru luni grele din cauza acestei pandemii.

"Minimum sase saptamani ar trebui sa stam in casa, opt saptamani ar fi ok, iar 10 saptamani ar fi ideal", a spus dr. Streinu-Cercel, pentru Antena3.

Acesta mai arata ca acest lucru nu inseamna ca nu ne vom imbolnavi, insa asa se reduc mult riscurile de contaminare si de raspandire a noului virus.

"Sa nu ne imaginam ca in astea doua luni de zile nu se va intampla absolut nimic, sa nu ne imaginam ca nu se vor imbolnavi oameni, sa nu ne imaginam ca nu vor fi urgente medico-chirurgicale, dar la momentul de fata, noi trebuie sa depasim situatia, sa reducem activitatea in spitale tocmai pentru a face loc potentialilor pacienti care vor veni infectati cu noul coronavirus, in detrimentul altora care au nevoie de servicii medicale. E cazul celor cu diabet, pacienti oncologici si asa mai departe, adica lucrurile sunt foarte complicate, nu sunt asa de ici, de colo," a atentionat medicul Streinu-Cercel.

Varful epidemiei, imediat dupa Paste

Medicul a declarat ca varful crizei provocate de coronavirus va fi imediat dupa Paste.

"Primul varf al epidemiei de coronavirus va fi dupa Paste. Avem doua valuri care vor fi foarte active. Primul dupa Pastele catolic, al doilea dupa Pastele ortodox. Se aduna familia la masa. Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt usor de estimat. Daca punem alaturi de aceasta intrunire familiala un interval de 7-8 zile, cat este incubatia medie, vom avea varfuri de aparitie a incidentei imbolnavirilor. Ne asteptam sa apara imbolnavirile. Vor fi cu un potential sever," a mai afirmat Streinu-Cercel.

Sursa: Antena 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Italia Paste Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre