Un baietel de 2 ani a ramas paralizat si fara un plaman dupa ce a mancat o migdala

/ / Modificat: 2019-10-09
Un baietel de 2 ani a ramas paralizat si fara un plaman dupa ce a mancat o migdala

Aceasta este una dintre povestile care atrag atentia tuturor parintilor, pentru a fi mai atenti cand vine vorba despre copiii lor mici. David, un baietel de numai 2 ani, a mancat o migdala in urma cu 5 luni si astazi este in stare grava, pe un pat de spital.

A fost la spital de mai multe ori, dar a fost nevoie de trei luni pentru ca medicii sa descopere ca micutul avea o migdala "incorporata" in plamani.

Parintii baietelului au impartasit tuturor aceasta experienta dura, ca sa nu mai treaca niciun copil prin asa ceva.

Cum a ajuns migdala in plamani

Totul a inceput in timpul unei petrecerii. Micutul David a luat o migdala, dar parintii au ignorat acest lucru. A bagat-o in gura si s-a asezat pe canapea ca sa se uite la desene animate, in timp ce adultii isi vedeau de petrecerea lor in bucatarie. Baietelul a tusit de cateva ori, dar nimeni nu i-a acordat prea mare atentie, deoarece nu a parut ca s-ar fi inecat sau ceva de genul acesta.

Cosmarul avea, insa, sa inceapa o saptamana mai tarziu, cand David a facut febra si a ajuns la 40 ºC. Parintii l-au dus imediat la medicul pediatru, care le-a spus ca este posibil sa fie de la aparitia dintilor.

Medicamentele prescrise nu i-au scazut febra si dupa doua zile copilul a fost internat, fiind suspect de pneumonie. Dar cateva zile mai tarziu a fost trimis acasa, deoarece medicii nu au descoperit nimic anormal. Cert este ca starea de sanatate a copilului a continuat sa se deterioreze, iar parintii nu primeau niciun raspuns din partea medicilor.

Intr-o zi, incercand sa gaseasca o explicatie, parintii si-au amintit episodul cu migdala si au inceput sa banuiasca ca ar putea avea legatura cu situatia baietelului.

Dupa ce au aflat ce s-a intamplat, David a fost tinut sub observatie timp de 4 zile si apoi i s-a facut bronhoscopie. A fost introdus un tub flexibil prin laringe pentru a identifica si scoate bucata de migdala care se "cuibarise" in plaman timp de trei luni.

Problema a aparut cand tubul a extins puroiul acumulat in plaman si a provocat un stop cardiac. Medicii au avut nevoie de aproximativ 28 de minute pentru a-l resuscita si i-au indus coma ca sa il poata stabiliza.

Diagnosticul, pus prea tarziu, urmari severe

La 12 zile de la complicatie, David s-a trezit fara plamanul infectat, dar cu leziuni neuronale severe din cauza stopului cardiac. Poate deschide ochii, dar nu vede. Corpul lui este inert, nu poate manca si nici nu poate vorbi.

Parintii lui David acuza medicii de malpraxis, pentru ca nu au facut teste inainte, pentru a gasi solutia cea mai buna de a extrage bucata de migdala din plaman. 

"Avea organul putred, iar migdala erau dopul infectiei. Daca ar fi stiut de la inceput ca se afla acolo, nimic din toate acestea nu s-ar fi intamplat," a declarat indignat Jose Domingo, tatal lui David, pentru El Mundo.

Pediatrii avertizeaza ca nu este recomandat sa-i dai unui copil sub 5 ani niciun fel de fructe uscate, deoarece exista un risc ridicat de sufocare. De asemenea, ei subliniaza ca aproximativ 80% din cazurile de sufocare la cei mici au legatura cu acest tip de alimente.

Parintii lui David nu cred ca acesta este un simplu accident si cer dreptate. Intre timp, multe persoane au decis sa-i sprijine si in doar doua saptamani au strans 10.000 de euro pentru tratamente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente periculoase copii Migdale

Articole recomandate

Citeste si despre