Sechestrata timp de 25 de ani de propria mama pentru ca s-a indragostit de cine nu trebuia

/ / Modificat: 2020-05-26
Sechestrata timp de 25 de ani de propria mama pentru ca s-a indragostit de cine nu trebuia

S-a indragostit de un barbat pe care mama sa aristrocrata il detesta si drept pedeapsa a recurs la un gest greu de imaginat. A inchis-o in camera timp 25 de ani.

 

Este povestea pariziencei Blanche Monnier, frumoasa si bogata, cunoscuta in Franta ca "Sechestrata din Poitiers."

Povestea lui Blanche Monnier

In anul 1876, pe cand avea doar 25 de ani, Blanche Monnier s-a indragostit de un avocat neispravit, falit si cu mult sub rangul pretins de mama sa.

In plus, la acea vreme, varsta tinerei era considerata mult prea inaintata pentru asemenea aventuri, pentru ca trebuia sa isi gaseasca alesul potrivit cat mai repede, pentru a-si intemeia o familie.

Dar tanara nu s-a casatorit. Ba mai mult, ea a disparut. O vreme s-a zvonit ca a murit, fapt confirmat si de fratele si mama sa care au plans-o o vreme. Apoi viata tuturor si-a reluat cursul normal. Insa, mama sa ascundea un secret crunt.

Scrisoarea care i-a salvat viata

In 1901, o scrisoare anonima a ajuns la sectia de politie din Poitier, potrivit careia o tanara era tinuta captiva in 21 Rue de la Visitation. 

"Domnule Procuror General, am onoarea sa va informez in privinta unui caz deosebit de serios. Este vorba despre o fata inchisa in casa doamnei Monnier, flamanda si care traieste intr-o mansarda putedra, plina de igrasie, de mai bine de 25 de ani," scria in srisoare.

Politistii s-au prezentat la fata locului pentru a cerceta, iar cand au batut la usa, nu a raspuns nimeni, desi au auzit miscari din interior. Au decis sa intre si au cautat in fiecare camera pentru a gasi femeie tinuta captiva. Cand au ajuns la mansarda au avut un soc soc. Pe un pat plin de resturi de mancare si excremente a scancit, la vederea luminii, o creatura numai piele si os.

blanche1

Blanche avea 50 de ani si nu mai vazuse lumina zilei de 25 de ani. Era complet dezbracata si isi ascundea corpul si fata sub patura, pentru ca lumina soarelui era prea mult pentru ea.

Unul dintre politisti a scris in declaratia sa:

"Am dat imediat ordinul de a deschide geamul mansardei. Acest lucru a fost facut cu mare dificultate. Perdelele vechi si intunecate erau pline de praf. Pentru a deschide obloanele, a fost necesar sa fie scoase din balamale."

Blanche a fost dusa la spital, iar medicii au crezut ca o sa moara, pentru ca era foarte slaba. Asistentele i-au facut baie, iar ea spunea cat de minunat era sa fie curata si cat de multumita era sa fie libera. Insa ii era greu sa se uite in lumina soarelui.

Pedepsele pentru aceasta fapta oribila

La procesul deschis impotriva mamei si complicelui ei, fratele lui Blanche, au depus marturie vecinii, care au povestit ca au auzit de-a lungul timpului tipetele unei femei care striga "Politia!" 

Mama ei a fost gasita vinovata si a fost trimisa la inchisoare. Dar, pentru ca era batrana a murit la numai 15 zile de la ei inchiderea ei, in urma unui atac de cord. Fratele fetei a fost condamnat la un an de inchisoare, dar fiind avocat a stiut cum sa se apere. A facut apel si a fost eliberat, reusind sa convinga instanta ca Blanche ar fi putut sa fuga oricand daca ar fi vrut.

Blanche si-a petrecut restul vietii sub ingrijire psihiatrica, pana in anul 1913, cand a murit. Ea nu l-a mai putut vedea pe barbatul de care se indragostise, pentru ca acesta incetase din viata in cei 25 de ani cat ea fusese sechestrata. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Franta

Articole recomandate

Citeste si despre