Anuntul presedintelui Frantei: Se vor redeschide cresele, gradinitele, scolile si liceele

/ / Modificat: 2020-04-14
Anuntul presedintelui Frantei: Se vor redeschide cresele, gradinitele, scolile si liceele

Europa incepe sa revina la normal, dupa ce pandemia de coronavirus a inchis lume in casa. Spania, Italia, Austria, Cehia sau Danemarca au anunta ca vor relaxa masurile de carantina.

Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat ca dupa data de 11 mai francezii vor reveni la normal, dar pana la aceasta data va mentine o izolare stricta. Astfel, se vor redeschide treptat cresele, scolile, colegiile si liceele.

"Cea mai stricta izolare trebuie sa continue pana luni, 11 mai (…)nu va fi posibil sa trecem peste aceaste masuri decat daca vom continua sa fim civici, responsabili, sa respectam regulile si daca raspandirea virusului va continua sa incetineasca.

Din 11 mai vom redeschide treptat crese, scoli, colegii si licee. Aceasta este o prioritate pentru mine, deoarece in situatia actuala prea multi copii, in special cei din cartierele de muncitori si din mediul rural, sunt lipsiti de scoala, neavand acces la tehnologia digitala si nu pot fi ajutati in acelasi mod de parinti," a declarat Emmanuel Macron, citat de edupedu.ro.

Reguli pentru elevi si profesori

Presedintele Frantei a dat sarcina Guvernului sa elaboreze reguli specifice: sa organizeze timpul si spatiul in mod diferit, sa protejeze bine profesorii si copiii cu echipamentul necesar.Ultimul bilant arata ca in Franta s-au inregistrat aproape 15.000 de decese din cauza coronavirusului. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Franta Crese copii Gradinite

Articole recomandate

Citeste si despre