Proiect legislativ: Fumatul interzis in parcuri si in masini in care se afla minori sau femei insarcinate

| | Modificat: 2019-06-07 17:16:57

Un deputat a depus un proiect de lege prin care se interzice fumatul in parcuri si in masinile in care se afla minori sau femei insarcinate.

De asemenea, proiectul mai interzice expunerea produselor de tutun in magazine, cu exceptia locurilor dedicate acestor produse.

fumat-interzis

"Am semnat o initiativa prin care mutam practic tutunul si produsele asociate din supermarketuri in tutungerii, asa cum se practica de mult in tari civilizate, tari spre care uneori ne uitam cu admiratie. O initiativa prin care asociem dispozitivele cu vaporizator cu produsele din tutun, dupa cum e si normal, o initiativa prin care interzicem fumatul in parcuri si in masinile in care se afla minori si femei insarcinate. Prin care impiedicam expunerea copiilor la orice mesaj publicitar legat de tutun si permitem asta doar acolo unde stim sigur ca intra doar consumatorii adulti ai acestor produse", a scris pe Facebook deputatul Tudor Pop, informeaza mediafax.ro.

Fumatul interzis in masini cu minori si femei insarcinate

Proiectul de lege sustine interzicerea fumatului in autovehiculele in care se afla minori sau femei insarcinate.

"Fumatul va fi permis in spatii special amenajate in exteriorul cladirilor pacientilor cu afectiuni psihice internati in unitati sanitare, in baza unei hotarari a instantei de judecata. Publicitatea produselor din tutun va fi permisa exclusiv in revistele cu produse din tutun, in publicatiile care nu au fost editate ori tiparite in Romania sau intr-un alt stat membru al UE, in magazinele unde se comercializeaza exclusiv produse din tutun, fara ca produsele sa fie amplasate incat sa se poata fi observate din exteriorul unitatii. Incalcarea legii va atrage dupa sine o amenda contraventionala de la 5.000 lei la 30.000 lei", se mai arata in proiectul de lege.

Taguri Fumat Fumat interzis Interzicere fumat in masini

Articole recomandate

Citeste si despre