O sora mai mare te ajuta sa fii o persoana mai buna

/ / Modificat: 2018-11-15
O sora mai mare te ajuta sa fii o persoana mai buna

Intr-o casa cu mai multi copii, parintii se confrunta cu o noua provocare: rivalitatea dintre frati. Si, de obicei, aceasta duce la certuri crunte.

Dar, odata ce copiii cresc, toate certurile si rautatile raman in urma.

Cercetatorii au descoperit ca nu numai parintii au rol important in dezvoltarea copiilor, ci si surorile mai mari. Specialisti de la Univeristatea Brigham din Utah au ajuns la concluzia ca relatia buna dintre frati este un bun tonic pentru sanatatea psihica.

"Fratii au acel ceva ce parintii nu-l detin. Surorile mai mari te ajuta sa stabilizezi relatiile si sa recastigi controlul emotiilor. Te ajuta sa-ti dezvolti relatii sociale, cum ar fi comunicarea sau compromisul. Chiar și micile certuri dintre frati sunt benefice pentru o dezvoltare sanatoasa," sustin coordonatorii studiului.

Si nu doar atat. Se pare ca surorile influenteaza comportamentul pozitiv si te ajuta sa devii o persoana mai buna si mai darnica. Datorita ei iti poti descoperi latura altruista si compasiunea.

Din cercetari mai reiese ca baietii care cresc cu o sora mai mare comunica mult mai bine cu persoanele de sex feminin, isi controleaza mai bine emotiile si rezolva mai repede conflictele cu partenerele de viata.

Dupa cercetatorii americani, si cei britanici au realizat, la randul lor, un studiu, pe un esantion de 571 de participanti cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani. Acestia au ajuns la concluzia ca oamenii crescuti alaturi de surori mai mari sunt independenti si mai determinati decat cei cu frati. De asemenea, persoanele care au cel putin o sora cresc mai relaxate si devin adulti mai optimisti si mai fericiti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frati Sora Sora mai mare

Articole recomandate

Citeste si despre