„Mami nu ne-a vrut, de aia a plecat!” Povestea sfasietoare a 5 frati din Prahova, uitati in saracie

/ / Modificat: 2023-10-25
„Mami nu ne-a vrut, de aia a plecat!” Povestea sfasietoare a 5 frati din Prahova, uitati in saracie

Alin, Ionut, Ana Maria, Andrei si Eugen au fost lasati in urma de mama lor, care a ales sa plece cu un alt barbat si sa ii abandoneze. Tata au, insa acesta este preocupat mai mult de alcool, decat de grija pentru copiii sai. Bunica lor, singurul sprijin pe care il au, este tintuita la pat. Femeia a ramas paralizata in urma unui accident vascular cerebral, iar micutii se gandesc cu teama la momentul in care aceasta nu va mai fi.

Cei cinci copilasi, cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani, traiau, pana acum doua luni, intr-o casa saracacioasa din comuna Tataru, judetul Prahova. Locuinta era intr-o stare avansata de degradare, cu pericolul ca ea sa se prabuseasca peste ei. Noaptea era cel mai greu, caci frigul le ingheta oasele.

Singura masa calda pe care o primeau era cea de la vecini, de la primar sau de la biserica.

„I s-a pus in vedere tatalui sa se ocupe asa cum trebuie de micuti, altfel ii va pierde. Sa lase viciile si sa fie un parinte responsabil. Noi, comunitatea, facem ce putem pentru a-i ajuta. O masa calda, rechizite, ghiozdane ca sa nu abandoneze scoala. Am promisiunea ca intr-o luna, o luna si jumatate, vom putea aduce un container, ca sa nu ii prinda iarna in casa aceea care sta sa cada pe ei. Fratiorii acestia nu meritau o asa soarta. Sa fim cat mai multi oameni buni si sa le aratam ca exista lumina si speranta in viata. Vrem sa le refacem casuta fiindca, oricat de darapanata ar fi, pentru ei inseamna „acasa”, a marturisit Ionut Popa, primarul comunei, potrivit Observatorul Prahovean.

Micutii nu au cunoscut niciodata iubirea unei familii adevarate si nu stiu ce inseamna ca un parinte sa le poarte de grija. Ei stiu doar ca mama lor i-a abandonat si ca nu i-a mai dorit.

„Mami a plecat si nu i-a mai pasat de noi. Am plans si ne-am rugat de ea sa nu ne lase, dar nu a interesat-o. Domnul primar a sunat-o de multe ori sa se intoarca, ca avem nevoie mare de ea, dar nu i-a raspuns. Eu cred ca nu ne-a iubit si abia astepta sa scape de noi. Nu ne-a mangaiat, niciodata”, ne-a marturisit, cu ochii in lacrimi, Alin, cel mai mare dintre frati.

Protectia Copilului a decis sa se implice si sa investigheze cazul celor cinci frati, care au nevoie de ajutor si sprijin pentru a avea sansa la o copilarie mai buna si la un viitor mai luminos. De altfel, in urma cu doua luni, un om a ales sa-i ajute si sa le ofere o casa demna de ei.

Astazi, Alin, Ionut, Ana Maria, Andrei si Eugen sunt mai fericiti ca niciodata. Locuiesc acum intr-o casa in care nu mai intra ploaia, nu mai bate vantul si nu mai exista pamant pe jos. Au un acoperis deasupra, podea de parchet, o soba functionala si cateva jucarii care coloreaza griul in care s-au obisnuit sa traiasca.

Mai mult decat atat, primarul localitatii a angajat un asistent social care ii ajuta cu treburile casnice si ii invata cum sa traiasca intr-o casa normala. In plus, din bucatarie, pot intra in baie, un loc care ii fascineaza cel mai mult, si nu isi imaginau ca vor avea apa calda in propria casa.

„Sincer, nu am crezut ca vom ajunge aici atat de rapid, in mai putin de o luna am reusit sa schimbam soarta acestor copii si sa le oferim un viitor mai bun. Am decis sa angajam un asistent personal care sa aiba grija de acesti copii incepand cu 1 ianuarie, deoarece nu exista o doamna in casa care sa poata tine situatia sub control. Le multumim asociatiei care ne-a sprijinit, echipei Kanal D pentru mediatizare si tuturor celor care ne-au ajutat sa oferim acestor copii un viitor fericit.”, a declarat primarul.

Cum ii poti ajuta pe cei 5 frati din Prahova

Fratii sunt sprijiniti si de Asociatia Povesti cu zane si zmei, iar oricine doreste sa ii ajute pe frati, o poate face donand in contul asociatiei:

IBAN Banca Romaneasca

  • Lei: RO11BRMA0999100093268115
  • Euro: RO11BRMA0999100096596573

Mai multe detalii despre cum poti dona pentru acest caz, gasesti AICI.

  • Surse: asociatiazanesizmei.ro, bzv.ro, stirilekanald.ro
  • Foto: asociatiazanesizmei.ro, bzv.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste de viata Frati Copii abandonati

Articole recomandate

Citeste si despre