Beneficiile de a avea frati, potrivit psihologilor

/ / Modificat: 2023-12-06
Beneficiile de a avea frati, potrivit psihologilor

Fratii sunt o scoala pentru viata. Ei sunt primii nostri prieteni, ne invata sa impartim, sa colaboram si sa respectam. Aflati mai jos mai multe despre beneficiile cresterii alaturi de frati si surori.

Dezvoltarea abilitatilor sociale - Cresterea alaturi de frati ofera o oportunitate unica de a invata sa dezvolte abilitati si virtuti sociale, cum ar fi rezolvarea conflictelor, negocierea, rabdarea, empatia si schimbul, printre altele.

Sunt o mare sursa de sprijin in fata dificultatilor - Cand esti copil, fratele sau sora ta va poate proteja de cineva la ora de joaca de la scoala. In calitate de adult, te pot ajuta sa faci fata unei boli sau pierderii unui parinte.

Permit dezvoltarea unui sentiment de apartenenta - Familia in sine ofera un mediu in care sa se simta un sentiment de apartenenta. Cu toate acestea, in cazul fratilor exista "ceva mai mult". Fratii se pot intelege intre ei si pot vorbi un limbaj comun in ceea ce priveste rolurile lor, deoarece nu exista o ierarhie, spre deosebire de parinti.

Permit invatarea tolerantei si a respectului - Fiecare frate sau sora are propria personalitate, caracter, gusturi si preferinte. Si, bineinteles, fiecare are dreptul de a-si exprima individualitatea. Cu toate acestea, in viata de familie, poate fi o provocare sa inveti sa impaci aceste gusturi. De exemplu, in timpul unei calatorii lungi, pot juca o vreme jocul unuia dintre ei, apoi pot schimba propunerea si pot juca jocul ales de celalalt. De aceea, fratii si surorile ajuta sa "iasa din sine" si sa invete sa fie atenti la persoana de langa ei.

Ne invata despre convietuire - In lucruri marunte, cum ar fi impartirea unor spatii personale precum dormitorul, a avea frati inseamna sa inveti sa te adaptezi, sa fii respectuos si atent cu ceilalti, sa respecti regulile si sa stabilesti acorduri care sa garanteze confortul tuturor.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frati Psiholog

Articole recomandate

Citeste si despre