O femeie a nascut propria nepoata la 55 de ani. "Nu as ezita sa o fac din nou"

/ / Modificat: 2019-03-29
O femeie a nascut propria nepoata la 55 de ani.

Emma Miles, in varsta de 55 de ani, din Tara Galilor, a fost mama surogat chiar pentru fiica ei, Tracey Smith, in varsta de 31 de ani, care s-a nascut fara uter, scrie Mirror.

Ea si-a adus pe lume nepotica, botezata Evie.

"Fiecare moment de durere a meritat atat de mult pentru a ne putea strange micuta in brate. Ii sunt atat de recunoscatoare mamei pentru darul ei uimitor pe care ni l-a oferit," a spus Tracey.

S-a nascut fara uter

Femeia a aflat ca ii lipseau organele reproducatoare la varsta de 15 ani, in urma unei control de rutina. Ecografia a aratat faptul ca ea se nascuse fara uter, dar avea ovare si trompe uterine.

La 16 ani, Tracey a fost diagnosticata cu MRKH (sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser) - o afectiune care determina ca vaginul si uterul sunt subdezvoltate sau absente, desi organele genitale externe sunt normale. Doctorii i-au spus atunci ca nu va putea avea niciodata un copil pe cale naturala.

Dupa 15 ani, Tracey si sotul ei au luat in calcul tratementul de fertilizare.

"Cand am primit diagnosticul toata lumea mea s-a naruit, ma chinuia ideea ca eu chiar nu voi avea vreodata un copil, desi intotdeauna am stiut ca vreau sa fiu mama, chiar si la 15 ani. Dupa ce am aflat, mama mi-a spus ca daca am nevoie vreodata ea va face tot posibilul sa ma ajute. Stiam ca intr-o zi ar insemna ca ea imi va purta bebelusul," a povestit tanara.

De-a lungul anilor, cele doua au mai discutat despre aceasta posibilitate, dar nu au facut vreun paln. Pana in 2016, cand tanara si-a cunoscut viitorul sot, Adam, si au abordat subiectul copilului.

"Mi-am amintit promisiunea facuta de mama, asa ca am intrebat-o daca oferta ei a fost serioasa si daca ar dori sa imi aduca copilul pe lume. Am fost incantata cand mi-a spus: Sigur ca am am vorbit serios. Ea doar astepta momentul in care sa o intreb," a mai spus Tracey.

Cum s-a pregatit Emma

Tatal lui Tracey a sustinut ideea si a declarat in fata avocatului ca atat el cat si sotia sa vor acorda drepturile parintesti lui Adam si Tracey, dupa nasterea bebelusului.

Emma Miles s-a pregatit exemplar pentru sarcina - a slabit 35 de kilograme si a luat tratament hormonal. Si a avut noroc. A ramas insarcinata din prima incercare.

Iar pe 6 ianuarie 2019 s-a nascut Evie Siân Emma Smith, prin cezariana, cantarind 3.300 kg.

mama-surogat1

"Eu si Adam am fost alaturi de mama in sala atunci a adus-o pe lume pe Evie. A fost un moment emotionant, incredibil. Eram atat de nerabdatoare si voiam ca totul sa mearga perfect si fetita sa ajunga pe lume in siguranta”, a spus Tracey.

mama-surogat3

"In ciuda varstei mele nu mi-am facut deloc griji sa nasc. M-am concentrat pe faptul ca faceam ceva minunat pentru fiica mea. Nu simt vreun atasament fata de Evie, in afara celui de bunica. Tracey este copilul meu si as face totul pentru ea. Daca ar trebui sa fac asta din nou, nu as ezita. A fost un moment emotionant", a marturisit mama lui Tracey.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama surogat Bunica

Articole recomandate

Citeste si despre