Cum sa ne facem frumoase pana la Revelion

/ / Modificat: 2006-12-14
Cum sa ne facem frumoase pana la Revelion

In zilele noastre, spun specialistii, se poate foarte usor amana aparitia semnelor trecerii timpului. Numai ca nu toate tipurile de piele imbatranesc la fel.


In zilele noastre, spun specialistii, se poate foarte usor amana aparitia semnelor trecerii timpului. Numai ca nu toate tipurile de piele imbatranesc la fel.

"Sunt predispuse unei imbatraniri precoce a pielii, chiar inainte de 30 de ani, persoanele blonde cu pielea foarte alba, cele cu piele uscata, etern bronzata, fumatoarele (deoarece componentele toxice din tutun dau o piele asfixiata si favorizeaza formarea radicalilor liberi) si, nu in ultimul rand, maniacele dietelor, care risca sa compromita elasticitatea pielii fetei si corpului", ne spune dr. Miruna Chelemen, doctorand si medic specialist dermato-venerolog la o clinica privata din Bucuresti.


Medicul mai spune ca si stresul este "banuit" ca isi aduce contributia la aparitia primelor riduri.

"Pentru a combate aceste probleme estetice se incearca tratamente care sa combine favorabil alimentatia, igiena personala si pe cea cosmetica.

Cosmeticele vor fi utilizate in concordanta cu o alimentatie bogata in antioxidanti, fructe si verdeturi, saruri minerale si proteine vegetale. Excesul de cafea, ca si cel de alcool sunt contraindicate", mai spune dr. Miruna Chelemen. Dar cum putem sa aratam reintinerite, frumoase si machiate perfect pana la sarbatorile de sfarsitul anului?

Peelingul este marele prieten al fiecarei femei (ceea ce nu inseamna ca barbatii nu pot recurge la aceasta metoda magnifica). Peelingul indeparteaza petele de pe piele, o reintinereste, reducand ridurile, reducand dilatarea porilor si a capilarelor. Actiunea peelingului este aceea de a indeparta stratul superficial al epidermului, celulele moarte, astfel incat noul strat sa poata "creste" fara imperfectiuni.

Rezultatele cele mai bune se obtin printr-un peeling chimic, efectuat de dermatolog", explica medicul specialist. Unica precautie postpeeling este aceea de a folosi o crema cu factor de protectie solar peste 30, chiar si in zilele insorite de iarna. Tot pentru mentinerea rezultatelor se recomanda si gomajul cu masti pe baza de argila si/sau menta. O masca exfolianta ce poate fi folosita chiar si acasa se obtine din sucul unei lamai, amestecat cu un borcan de iaurt natural. Se aplica pe fata 15 minute si apoi se spala. Exista si solutii strict medicale pentru a avea rezultate vizibile.

Medicul specialist mai spune ca pentru a avea o piele sanatoasa si frumoasa trebuie sa-i acordam o ingrijire speciala. "Important este sa nu ezitati sa va adresati medicului dermatolog, chiar si in privinta sfaturilor sau tratamentelor care vizeaza dermato-cosmetica", conchide dr. Miruna Chelemen.

(Liana Subtirelu)

Citeste tot articolul in: Gandul  

14 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre